33. kolo
18.04.2009 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Aston Villa - West Ham United 1:1

Villans předvedli skvělý výkon s jednou, o to větší, chybou - neschopností dobře zakončit. West Hamu pomohlo ke vstřelení štěstí a nakonec si vypracoval i několik možností na otočení. Nakonec se však na Villa Parku zrodila remíza.

Jen díky skvělému Friedelovi nenavázali Villans na svou mizérii už ve druhé minutě, kdy mezi stopery proběhl mladičký Stanislas a ocitl se sám před domácím brankářem, jenž zázračně vytěsnil jeho střelu na roh. Stejný hráč se do další obrovské šance dostal ještě v první desetiminutovce, tentokrát mu gólovou střelu sebral skvělým skluzem Milner.

Na druhé straně zahrozil Gareth Barry, jeho hlavička ovšem nabrala opačnou faleš a těsně před brankovou čarou se vychýlila pryč od tyčky. Šťastnější už byl Emile Heskey, který dostal dokonalou přihrávku k malému vápnu a Green už se nemohl stihnout přemístit. Kritická domácí obrana mohla dovolit velmi rychlé vyrovnání, ale Di Michelovu střelu vyrazil Friedel a dorážka Tomkinse mířila nad odkrytou branku.

Nádherný útočný fotbal pokračoval, během chvilky dvakrát prolétl netečovaný míč kolem prázdné branky West Hamu. A útočná smůla pro Villu pokračovala, po nepovedeném přímém kopu se k opětovné střele dostal Ashley Young a míč prosvištěl jen centimetry od levé tyče Greena. Ještě v první půlhodině vystihl Heskey malou domů a svou střelou v pádu trefil tyč.

West Ham se sice pokoušel vyrovnat, ale když už se ke střele dostal, Friedel nemusel zasahovat. Petrov pět minut před koncem první půle naopak málem vedení domácích navýšil, ale tečovaná střela prolétla snad decimetr od tyče. První poločas tak mohl skončit parádní přestřelkou, místo toho byl k vidění jediný gól.

Druhý poločas odstartovala sporná penalta Carewa, která nechala sudího klidného. Klidní rozhodně nebyli fanoušci o minutu později, kde se Heskey po krásném obloučku od Carewa dostal za obranu a na malém vápně nedokázal prostřelit Greena. Největší šanci hostů z úvodu druhé půle spálil Di Michele, který využil skvělé práce Tristana pouze k nepřesné střele.

V 67. minutě byl blízko k pojištění vedení Carew, který se po centru ocitl uvnitř malého vápna, ale nestihl přesněji zamířit a síť rozvlnil pouze z boku. Právě vytáhlý norský útočník se dostal do další šance i o necelých deset minut později, když neatakován hlavičkoval na malém vápně nad. Na druhé straně se po obrovském chaosu dostal ke střele do odkryté branky Boa Morte, ale neskutečný Friedel se stihl přemístit a nohou vyrazit.

A tak gólu muselo pomoci štěstí. To se šest minut před koncem přiklonilo na stranu londýnského klubu. Dyerova střela po rohu byla hodně nepřesná, jenže trefila hlavu Tristana a na nečekanou teč nemohl domácí brankář stihnout pořádně zareagovat. To samozřejmě nastartovalo West Ham za dokonalým obratem. Pouze famózní Friedel držel svůj tým v nadějích. Zaskvěl se jak v osobním souboji s Boa Mortem, tak proti vydařené střele Noblea.

Největší hrubku celého zápasu vyrobil, bohužel pro domácí, rozhodčí v poslední minutě nastavení. Carew se dostal do vápna blokován Tomkinsem, ten míč na jednu-dvě vteřiny podržel rukou, toho si sudí ovšem nepochopitelně nevšiml a jasnou penaltu neodpískal. Zápas tak trochu neprávem skončil dělbou bodů.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele