1. kolo
17.08.2008 16:00 CET
4 : 2
(0:0)

Reportáž

Aston Villa - Manchester City 4:2

Diváci ve Villa Parku viděli gólovou přestřelku. Vítězství 4:2 Aston Ville zařídil ve druhé půli skvělým výkonem Gabriel Agbonlahor, který se blýsknul hattrickem.

Manchester City měl pro tento zápas problémy s postavením útoku, kouč Hughes, pro něhož to byla premiéra, se nakonec rozhodnul dát šanci talentovanému Evansovi. V první půli ale jeho tým bránu Aston Villy mockrát vážně neohrozil, ovšem soupeř si vedl obdobně, a proto diváci zase tolik příležitostí neviděli.

Domácí fotbalisté si za první desetiminutovku vypracovali hned dvě gólové šance. Obě byly jak přes kopírák a o obě se postaral vysoký kanonýr John Carew. Norský reprezentant nejprve hlavičkoval nebezpečně po rohovém kopu, při zakončení mu ale scházela přesnost, takže gólman Hart zasahovat nemusel. V osmé minutě už ovšem měl o poznání více práce. Carew tentokrát po centru z rohového kopu z druhé strany poslal hlavou míč přesně do míst, kde stál právě brankář Citizens.

V 26. minutě Aston Villa opět zaútočila, zakončující kapitán Gareth Barry ale trefil jen boční síť branky. Další šanci, tentokrát na druhé straně, zazdil brazilský playmaker Elano, a proto oba týmy odcházely do kabin za bezbrankového stavu.

Villans vstoupili do druhého dějství na jedničku. Ashley Young poslal do pokutového území centr, ten se dostal až k Johnu Carewovi, který přesnou hlavičkou konečně rozvlnil síť za Joem Hartem. Manchester však v 64. minutě dokázal ještě vyrovnat. V pokutovém území upadl po jednom souboji Michael Johnson, rozhodčí Dowd se nerozpakoval a odpískal penaltu, kterou proměnil Elano.

Vedení se však po pár minutách opět vrátilo na stranu domácích. Zásluhu na tom měl především mladý Gabriel Agbonlahor, jemuž se podařilo něco skutečně výjimečného – hattrick za pouhých osm minut! První gól přišel v 68. minutě, kdy míč dostal za záda manchesterské jedničky po rohovém kopu. Uběhlo šest minut a 21letý útočník zvýšil už na 3:1. V tuto dobu gólman Hart ještě netušil, že za dvě minuty bude lovit míč ze své sítě už počtvrté. Tentokrát Agbonlahor využil spolupráce s Garethem Barrym a levačkou chladnokrevně zakončil. Manchester nakonec v závěrečných minutách zásluhou Vedrana Čorluky výsledek ještě alespoň korigoval.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

oba maji ambice na pohary a bude to hodne vyrovnane 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

villa vyhraje 5 1

Reagovat
smazaný uživatel

bude to pro nás na ville těžká premiéra, přesto si myslím, že bod z villa parku přivezeme. předchozímu příspěvku s číslem 5 1 nerozumím, ale to je jedno, možná se na něco zapomnělo.

tímto zdravím všechny fans city na této stránce !

Reagovat
smazaný uživatel

tip: 5:1 nezda se ti na tom něco?

Reagovat
smazaný uživatel

cafte fans city,city vyhraje 1:0, gol da bojinov ovsem ked bude hrat

Reagovat
smazaný uživatel

Tady Villani vyhrajou.2:1

Reagovat
smazaný uživatel

musime odvezt aspon bod tipuju 2:2 za nas bude strilet Petrov a Elano

Reagovat
Devil

Zatim tezko neco tipovat,ale priklanim se k vyhre Villans! tip.-1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Villans si to doma pohlidaji a vydrou vitezstvi :-))

Reagovat
smazaný uživatel

aston villa s přehledem vyhraje,city nezopakuje lonskou sezonu ani náhodou.oslabili,pustili eriksona na mexické pláže.nene...citizens budou hrát o záchranu

Reagovat
smazaný uživatel

po včerejším průseru v poháru uefa, se musím k příspěvku caspera bohužel z části přiklonit. posily letos skoro žádné, no nevím, nevím, jak to letos dopadne...

Reagovat
smazaný uživatel

začátek budou mít těžký,ale druhá polovina sezony by mohla být dobrá a poslat je do klidného středu.něco jako tottenham loni.aklimatizuje se Jo a začne střílet branky,ale nemůže se to po takovém mlaďochovi,nováčkovi v týmu a navíc brazilci chtít hned

Reagovat
smazaný uživatel

Villans nemají vyrazně velké změny v sestavě a jsou opět moji velcí koně a VILANS GOGO z radostí budu sledovat jejich přenosy na Galaxii!

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

ježiš City zase prohrál

Reagovat
smazaný uživatel

AV ma velice kvalitni tym

Reagovat
smazaný uživatel

hodně velika radost

Reagovat
smazaný uživatel

strasne sklamanie City pokracuje tendrom z minulej sezony dufam ze sa mylim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele