33. kolo
05.04.2008 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Chelsea v poklidu porazila Citizens

Citizens nepřidělali při sobotním odpoledni favorizované Chelsea příliš práce. V první půli ještě Londýňanům sice zdatně sekundovali, pak ale v druhém poločase kompletně odpadli. Položila je zejména druhá branka Blues, kterou vstřelil v 52. minutě Kalou.

Moc nešťastně začalo toto utkání pro Manchester City. Už v 6. minutě ho postihla menší katastrofa v podobě vlastního gólu stopera Richarda Dunna, ten si na přední tyči smolně srazil centr Anelky do vlastní sítě a odsoudil tak prakticky svůj celek k záhubě. Sice Chelsea nijak neusilovala o vstřelení další branky, ale o to lépe pak bránila. Ve 12. minutě pokryla ve vápně Elana při úniku Benjaniho, a když už soupeř střílel, tak buďto z dálky – situace, kdy Petrov napřáhl z 35 metrů, ale mířil vedle - nebo v jasné příležitosti soupeř selhal – Benjaniho možnost po lahůdkovém centru Petrova, kterou nepochopitelně spálil, když hlavičkoval z necelých 12 metrů nad branku. Ve 25. minutě se odvážila i Chelsea jít do šance, když využil Lampard Gelsonovi ztráty míče k nepřesné střele. Jinak se ovšem první poločas odehrával spíše v duchu včasných bloků obránců a jiných náznaků šancí, golmani si takřka nezachytali. V závěru první půle ještě pálil do nebe Kalou a když se neujala ani střela Petrova z přímého kopu, šly oba týmy do kabin za stavu 1:0 pro hostující Chelsea.

Hned v úvodu druhého dějství, které nebylo ani zdaleka tak vzrušující jako to první, si Chelsea pojistila náskok druhým gólem, tentokráte byl jeho autorem opravdu hráč z řad Blues – jmenovitě Kalou. Ten si v tuto chvíli skvěle porozuměl s Essienem, když rychlou narážečkou s ním vyšachoval celou obranu domácích, následně chladnokrevně ještě obešel Harta a pohodlně zakončoval do odkryté klece. Ve zbytku druhého poločasu pak zaujala snad jen akce vedená Anelkou po levé straně a zakončená střelou Kaloua, kterou zblokoval Gelson. Manchesteru City už po rozhodujícím gólu Salomona Kaloua nezbývaly síly na odpověď a zápas tak v poklidu dospěl ke dříve jasnému konci – Chelsea zvítězila hladce 2:0.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
Devil

Tak v tomto zapase budu fandit City jak nikdy.Zlata remiza,ale Chelsea to urcite zase nejak ukope.tip.-0:1

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu Devil nerad to priznavam ale City nema ziadnu sancu proti Chelsea ked nedokazali vyhrat proti Birminghamu tak proti Chelea duplom nevyhraju aj keby som sa rad zmylil moj tip 1:3 cafff

Reagovat
Devil

No,ale na druhou stranu,kdyby se hecli jak proti MU,tak by doma vykresat aspon remizu mohli.Jenomze derby je derby,tam jde o vic jak o 3 body. Budu doufat v prekvapeni.

Reagovat
smazaný uživatel

Keby ...bodaj by si mal pravdu mozno nieco uhraju ale moc tomu neverim no uvidime

Reagovat
smazaný uživatel

To nevim co by se muselo stát aby se ty profíci hecli Ale doma občas zahrajem,tak bych až takovej skeptik nebyl!

Reagovat
smazaný uživatel

jak říkate Chelsea to ukope na 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas uvidíme v TV, jelikož hrajem doma a občas nám to i jde a jak píší kolegové dokážem se někdy i hecnout viděl bych to max. na remis. chelsea jde o hodně, jakákoliv jejich ztráta = konec v boji o titul, spíš se přikláním k tomu, že asi vyhrají. leda, že by je dnes turci rozhodili a svezlo by se to až do soboty. chtěl bych, abychom vyhráli, ale moc tomu nevěřím. čus fans city !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Sprava pro Neaapola mam na predaj original dres City tak som sa chcel spytat ci ho nechces kupit za 1000 ku stoji 30 libier cafff

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybych nákej měl tak ho taky prodám Ale dík za nabítku-když dres tak určitě novej na novou sezonu: Zápas s chelsea asi podle očekávání-neviděl sem a sem rád protože sem dal přednost cestě do prahy na hokej a ten byl super

Reagovat
smazaný uživatel

Sprava pre Neapola ani si nemohol vidiet ten zapas lebo ho davaju dnes zo zaznamu caff

Reagovat
smazaný uživatel

colin nabízí na prodej dres city, to je dobré ! v červenci jedu do anglie, tak si něco na sebe koupím, doufám, že se dostanu do manchesteru, na stadionu city je skvělej shop ! jinak v manchesteru je takvz. "czech bar", točí se tam plzeň a budvar, člověk se tam může šikovně "udělat" ! to se mi povedlo včera.......... čus fans city !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

mam ich plnu skrinu schces ho ty?

Reagovat
Devil

Zacnes si kupovat dresy barvy cervene,ze rozprodavas skrin?

Reagovat
smazaný uživatel

někde píšou na sobotu tv přenos z newcastlu jinde zas píšou nás. v neděli píšou záznam našeho zápasu od 17:30 hod. tak nevím...

Reagovat
smazaný uživatel

Prestižní souboj, ManCity to nebudou chtět pustit za žádnou cenu a to je dobře. Chelsea má sice nejlepší venkovní bilanci ze všech, ale tady to budou mít jen za 1 bod. Tip 1:1.

Reagovat
Devil

Kua,ta Chelsea zacina byt nebezpecna.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se ještě uvidíme jak se budem radovat z ligového primátu

Reagovat
Devil

Bohuzel nemuzu ti oporovat,pac nechci nic zakriknout.

Reagovat
smazaný uživatel

tak sme zase dopadli na buducu sezonu ked budu takto hrat City vypadne a este k tej skrini mam tam dresy City ale so starou reklamou.chcel som prejavit dobru volu a niektore predat cerveny dres v ziadnom pripade nechcem ani nakresleny caff

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Citizens bohužel zase vyšli naprázdno a klesají tabulkou stále níž. To se ta dobře rozjetá sezóna pěkně zašmodrchala. A navíc si Chelsea pomohla, hlavní konkurenti zaváhali a už je na 2. místě !!! Brrr !!!

Reagovat
smazaný uživatel

k zápasu nemá cenu se vyjadřovat, připadá mi to tak, že se znova učíme hrát fotbal a ono nám to nejde. máme sice dobré hráče, ale tak na půl sezóny ! při výběrů hráčů je třeba brát na zřetel typologii hráče pro tak náročnou soutěž ! to třeba eláno nesplňuje... a další... jó to v neděli, to byla jiná jízda boro s utd. ! uvidíte, že na sunerlandu rupnem !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám že se s tebe stal optimista Zrovna sem dokoukal jedno z nejhorších utkání jaký kdy bylo sehraný To co předvedla Slávie v plzni byla taková ubohost že se ani nedá vyjádřit slovy Zlatej hokej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele