15. kolo
01.12.2007 13:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - West Ham United 1:0

V nervózním londýnském derby mezi Chelsea a West Hamem se nakonec radovali domácí, pro které zachránil důležité tři body až v 76. minutě Joe Cole. V celém utkání bylo rozdáno osm žlutých karet a došlo i na krvácející obličej. Jeho nositelem byl hostující Neill, který si zlomil nos.

Do utkání vstoupila aktivněji domácí Chelsea, ale první hrozba z 9. minuty byla spíše takovou propagační střelou. Jejím autorem byl Didier Drogba a je nutno jedním dechem dodat, že chybělo jen málo k tomu, aby nechytatelně vymetl pravý horní roh soupeřovy branky. Ve 21. minutě se z ničeho nic strhla na hřišti mela, jíž zavinil Boa Morte, který nakopl při dobíhání míče domácího brankáře Cudiciniho, za nějž se následně jako správný kapitán postavil Terry, když chytil portugalského útočníka za límec. Ani po následné strkanici se rozhodl rozhodčí neudělit žádné karty. V první půli se tedy nehrál ani tak fotbal, jako spíš že se fotbalové hřiště na Stamford Bridge proměnilo v zápasnickou arénu.

I v druhé pětačtyřicetiminutovce se zápasilo, ale narozdíl od prvního dějství ne jen fauly, ale i pohlednými fotbalovými momenty. Už ve 47. minutě zahrozil Sidwell po výborné práci Bridge, ale díky včasnému bloku Upsona nemusel Green ani zasahovat. V 56. minutě se o slovo poprvé přihlásili i hosté. Upson pěkně svým volným kopem našel v dobré pozici Solana, ten však koncovku absolutně zbabral. V 63. minutě podržel Kladiváře brankář Green, když dokázal stáhnout ze vzduchu Coleův těžký centrovaný balon. Kdyby se mu to nepovedlo, zakončoval by do odkryté klece nehlídaný Drogba. O třináct minut později se Chelsea konečně povedlo ujmout se vedení, i když neregulérně. Kalou našel za obranou Colea ve zřetelném ofsajdovém postavení a anglický internacionál chladnokrevně obešel golmana Greena a bez problémů skóroval. O minutu později mohlo být hned rozhodnuto, to by ovšem musel Drogba usměrnit Wright-Phillipsův centrovaný míč přesněji, to jest mezi tři tyče. V samotném závěru utkání už Hammers nenašli dost sil k odporu a spíše se Chelsea snažila o rozhodnutí, než že hosté usilovali o vyrovnání.

Chelsea tedy pravděpodobně po právu přehrála na Stamford Bridge absencemi citelně zasažený West Ham 1:0 a dočasně tak v tabulce přeskočila dvojici týmů z Manchesteru – United a City.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chelsea vyhraje 2:0.

Reagovat
Devil

Bude to asi tvrdy boj , ale myslim ze radovat se nakonec bude Chelsea ! tip 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele