32. kolo
30.03.2008 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea se štěstím nakonec Boro udolala

Strhující podívaná byla k vidění na Stamford Bridge v odpoledních hodinách. Chelsea zde hostila Middlesbrough a na povinné vítězství se nad očekávání nadřela. A to to vypadalo přitom tak snadno, vždyť skóre otevřel a zároveň i uzavřel již v 5. minutě Carvalho.

Gól přišel skutečně brzy. Chelsea se prosadila vlastně díky své zbrani – standardní situaci. Po centru Bridge z levé strany poprvé v této sezoně skóroval Carvalho ve své typické pozici hlavičkáře. Jeho radost však nemusela trvat nikterak dlouho, neboť hned za minutu Boateng po přihrávce O’Neilla střílel z nebezpečné pozice nicméně právě do Carvalha. A pak v 9. minutě zase hráči Boro podcenili standardku soupeře a byla z toho Drogbova nepřesná hlavička. Pak se hra mírně zklidnila, aby ve 27. minutě zase zahrozila Chelsea z centru, jehož autorem byl tentokráte Kalou, který si vybral za svého adresáta Drogbu, jenž přizvedl míč ke Coleovi, ten však mířil nad. Závěr první půle patřil už jen a pouze domácím. Zaujala zvláště hlavička Drogby po rohu ze 44. minuty, která se opět nevešla mezi tři tyče soupeřovy branky.

A na začátku druhého dějství stále to samé a nic jiného. Essien, 57. minuta, střela až příliš vysoko. Deset minut na to: Shaun Wright-Phillips takřka sám před golmanem vnějším nártem pálí kam? No přece nad! A tak málem přišel trest. Cudicini špatně odhadl vzdálenost od balonu a vydal se za ním, leč u něj nemohl být ani náhodou dříve než Alves, ten ho pak snadno propálil, jenže trefil jen tyč! Své gólové premiéry v dresu Boro se tak stále ještě nedočkal. O minutu později se zase ozvala Chelsea a protentokrát o mnoho hlasitěji. Kalou totiž za letu hlavičkoval už přesně, ale pro změnu zase skvěle hasil do té doby téměř nezaměstnaný Schwarzer. A v 82. minutě přišla neuvěřitelně dramatická situace před brankou domácích. Začalo to rohem, který zakončil Alves hlavičkou do břevna, dorážel Wheater a zase zaduněla horní tyč za Cudicinim, míč se pak ovšem ještě odrazil k zděšení všech fandů Blues k Aliadierovi, který v ohromné příležitosti poslal míč vysoko nad branku. Byla to smůla nebo neschopnost hochů z Riverside vstřelit branku? Asi oboje, každopádně i díky této neskutečné situaci, která možná navždy vejde do historie jako jedna z nejsmolnějších, Chelsea nakonec tři body proti Middlesbrough uhájila.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Pharrell

remiza to je jen moje zbozne prani,ale treba se mi to vyplni

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme vyhrát. Myslím, že Boro budou kousat, ale 2:0 - 1:0. Chelsea jedeme !!!

Reagovat
Devil

Kamosovi se to uz podarilo ze?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano podařilo

Reagovat
Devil

Budu doufat v prekvapeni,aby Boro na Stamford Bridge urvalo aspon 1 bod,ale Chelsea je momentalne moc silna a hraci blues zavetrili nadeji na titul a do zapasu vlitnou jako lvi. tip.-3:0

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea vyhra tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mělo by to jasné. Chelsea doma nic nepřipustí a vyhraje. Boro sice v poslední době hrají obstojně, ale v tomto utkání mají minimální šance. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Boro prekvapi ty umelaky a okrade bluzmeny o 2 body.1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea je ve vyborne forme. Nastoupi v plne sile, a doma si nenechaji vzit 3 body v postupu k titulu. Smete Boro z povrchu. tip: 3:0 - Drogba, Lampard, Drogba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele