11. kolo
27.10.2007 16:00 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

Chelsea zničila Manchester City

Tento duel měl podle prognóz nabídnout vyrovnaný fotbal, přesto si z něj udělala Chelsea vlastní exhibici, která skončila tenisovým skóre 6:0. Dva góly dal Didier Drogba, mezi střelce se zapsal i Andrij Ševčenko.

Chelsea měla od začátku utkání mnohem více ze hry, čehož využila v prvním poločase ke vstřelení dvou branek. Navíc kromě střel z dálky Manchesteru téměř nic nedovolila, přesto si Petr Čech docela zachytal a párkrát musel řešit nemalé problémy, jako například v 11. minutě, kdy měl co dělat se Samarasovou střelou z 20 metrů. Chelsea vstřelila gól hned ze své první vážnější šance. Po výborné přihrávce od Lamparda se střelou k tyči prosadil ghanský záložník Michael Essien.

Zanedlouho vedení málem zvýšil Drogba, ten však v dobré pozici nedosáhl na centr Colea. V 26. minutě zahrozil opět útočník Pobřeží slonoviny, ale svou střelu z ostrého úhlu poslal vedle. Do třetice se však dočkal. Po nádherné přihrávce do běhu od Lamparda prostřelil Harta mezi nohama a zvýšil na 2:0. Další velkou příležitost měl Kalou, toho však výborným zákrokem vychytal gólman hostí. Blízko snížení byl v 39. minutě Stephen Ireland. Ten dostal přihrávku do dobré pozice, ale i přesto, že nebyl atakován, z hranice šestnáctky nedokázal zamířit přesně.

Chelsea také ihned od začátku druhé půle dostala Citizens pod tlak, přesto první slibnou příležitost měli hosté. Petrovova střela z přímého kopu letěla jen pár centimetrů nad. V 56. minutě opět zaúřadovali Blues. V závaru před bránou se nejlépe zorientoval kanonýr Drogba a střelou po zemi poslal svůj tým už do vedení 3:0. Tentýž hráč byl za pár minut blízko hattricku, ale na místo střely do odkryté brány zvolil ještě přihrávku, kterou odvrátili soupeřovi obránci. Přesto domácí fanoušci mohli oslavovat vstřelený gól opět v 60. minutě, kdy se po přízemní střele z hranice pokutového území radoval Joe Cole.

Chelsea si už závěr utkání pohlídala, dokonce ještě zásluhou Kaloua a Ševčenka přidala dva góly a bez problémů vyhrála. Získala tak velmi cenné tři body, které ji v tabulce určitě hodně pomohou.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (35)

Přidat komentář
HOST*Devil

Konec serie vyher pro City ! Chelsea vyhraje 2:0 !

Reagovat
smazaný uživatel

když to nebude 7:0 budiž :

Reagovat
HOST*Martin

No jo, včera sem chodil po městě jako chcíplej pes těch sms co mi přišlo, každopádně je to velká ostuda, hrůza...

ale teď k sobotě: dává to tv prima to určitě víte, tento zápas teprve ukáže jestli se můžem měřit s top týmy premiership. já si myslím že ano.chelsea se z těch "sraček" zvedla, ale i tak bych to viděl na remízu. je třeba udržet drogbu a peťa by mohl něco pustit (elano, petrov, bianchi ??). zápas nesázím, já tam vidím trojtip.je na čase po dlouhatánské době v londýně uspět !!

četi jste co prohlásil eriksson ? tak, aby se mu na to v sobotu základ nevykašlal. snad néé.čus fans city!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hej čítal. Ericsson je pekný idiot. Dúfam že vám to v sobotu natrieme. Na City nám to v posledných sezonach sypalo. Ale tipujem len 2:0

Reagovat
HOST*Kepi

Eriksson je mozna idiot, ale lepsiho manazera Citizens v soucasnosti nemohli dostat... jako fanosuci Citizens byste k nemu meli mit aspon trochu respektu (kor dyz tam je jen par mesicu)

Reagovat
HOST*

ano ano Chelsea su sracky. A tie sracky rozjebali City 6:0, neviem kto su sračky.

Reagovat
HOST*bary72

Tak pro Chelsea netypický vstupovat do zápasu s ManCity z nižšího místa v tabulce, jó časy se mění. Ale Chelsea už získává pomalu zpět svoji dřívější suverenitu, tak bych tipnul, že neprohraje, mírně bych si přisadil na čistou výhru Blues. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

A já tipuju že vyhrajem jinak proč by měl bejt Eriksson idiot? že chce kupovat ty nejlepší fotbalisty? Podle mě hráči city moc dobře vědí že nejsou ty úplně top hráči-to by totiš nehráli v city ale v Realu-kromě Eláno Blumera to je totiš jedinej opravdu top hráč v city.Tak by jednoho nebo dva borce chtělo koupit!!!

Reagovat
HOST*roman

Cafte plne suhlasim s NEAPOLEM ja pocitam s remizou az ked nie s vyhrou Eriksson je az na male vyhrady super manazer rozhodne lepsi nez Pearse.CITY bay for me

Reagovat
HOST*$trike.Lamps

tak to bude zatím asi nejtěžší domácí zápas. City je teď fakt moc dobré a bude těžké aby naši uhlídali Elana,doufám,že Grant postaví Essiena s Makelelem,ti by ho měli zvládnout.No jinak věřím,že po dobrých výsledcích příjde další a alespoň 1:0 vyhrajem,střelec gólu asi opět Drogbič

Reagovat
HOST*majki19

toto bude dvojka 1:2

Reagovat
terry

Hm.. Doufam ze sis vsadil, protoze si asi nevidel jak jde Chelsea nahoru. A hlavne ti to moc nevyslo - 6:0 :D

Reagovat
smazaný uživatel

po dlouhe dobe sem se v zapasu chelsea bavil... ani nemuseli dat tolik golu!!!

Reagovat
HOST*Micu

velmi dobre dnes chelsea podala najlepsi vzkon akz mohla 6.0 krasa neni co dodat ak to pojde takto krase titul bude

Reagovat
HOST*Saymon

chelsea sou nejvetsi frajeri,na chelsea se nikdo necape ja 6.0 takovej klepec a ten golman dostal 4 housle ja to vidim na Finale Ligy Mistru

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem se zase jednou přesvědčil že myslet znamená hovno vědět škoda že jsme nedostali ještě sedmej.Opět se potvrdilo že když to nejde tak tam nemáme hráče který by ostatní strhnul,udělat něco navíc je prostě pro většinu hráčů moc práce.

Reagovat
HOST*

a na toto petrebuje Sven tych top hracov

Reagovat
HOST*Radys

skoro jako '7' Slavii

Reagovat
HOST*

JA SI MYSLIM ZE CHELSEA VYHRAJE LIGUMISTRU A LIGU MAJI NA TO MAJI PRECE DIDIERA DROGBU A TO JE NEJLEPSI HRAC SVETA

Reagovat
HOST*

Jeden hráč všecko nezmůže...Arsenal hrál minulý rok na Henryho a jak to bylo, teďka hrajou všichni podle svých not a je to mnohem lepší.

Reagovat
HOST*Devil

Drogba ale prohlasil ze mozna Chesea opusti !! Na otazku proc uvedl ze jeden z hlavnich duvodu je odchod Joseho ! Doufam ze tomu tak nebude !

Reagovat
HOST*

Chelsea nevyhraje ligu ani ligu mistru lidi myslete mozkem a ne prdeli nemaji na to tedkon vyhrali 6:0 a uz zase ty reci mame titul to zboznuju

Reagovat
HOST*

presne,zatim vubec nic nepredvedli a povede se jim jeden zapas a dali tolik golu taky kvuli tomu ze brankar dost propadnul.

Reagovat
HOST*Shevchenko7

jj pravda ze je to zatim jeden uzasnej zapas ... ale je to už pate vitezstvi v rade (+CL) a bez inkasovanyho golu ;) a Drogba ta bilance ?? 5 zapasu - 6 golu .. to je slusnej rozjezd na dlouhou nicici serii kterou vam ted Chelseanka predvede ;)

Reagovat
HOST*

titul vyhraje Arsenal

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Zelenáč

Já jen doufám že ligu nevyhrají Reds. Arsenal je menší zlo a myslím že pokud se jim nestane to co Chelsea loni (věčně zraněné opory) tak to maj v kapse. Ale o LM by se Blues mohli pokusit. A obhajoba obou anglických pohárů taky není nemožné.

Reagovat
HOST*Devil

Toto asi malo kdo cekal! Mozna je to mali dukaz toho ze City na absolutni spicku jeste nedosahuje ani nahodou ! Chelsea s City predvadela dobrej kolotoc ! Ale nejde po jednom takovem utkani prohlasovat ze budou met titul a finale LM . Zustante nohama na zemi!

Reagovat
HOST*

titul pude zase k MANCHESTERU UNITED

Reagovat
HOST*giggs

Samozřejmě...MANCHESTER UNITED je,byl a vždycky bude nejlepší tým na celý planetě!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*JA5

FORMA JE NASPAT!!!! TITIL JE ICH

Reagovat
HOST*giggs

Po skončení sezóny je hotová věc,že Drogba pomaže pryč z Premier league...pokud se něco nestane tak je to jistý na 99% největší adept a uchazeč o jeho služby je Real Madrid a Drogba se tomu nebrání

Reagovat
HOST*Martin

Nebudu se moc rozepisovat, viděli jsme to všichni, kdo mně zná tak mi říkaj, že je to dobrý, má to sestupnou tendenci.na ars. 7, na chelsea, 6, no jde to dolů.tak jak dnes v liberci , 5 ??? jo fans sla a city si ty rance pěkně naplnili ! nevím, nevím, ale útok máme slaboučkej. hlavu vzhůru, sunderland doma snad rozstřílíme, není to náhodou 5.11. v pondělí a není to na galaxii ?? čus

Reagovat
HOST*

ještě k zápasu: rotace gólmanů asi bude, konečně by měl dostat šanci isaksson, hart by se měl dát dohromady...v záloze nabízím odpočinek hamannovi a irelandovi,ani samaras nemohl proti chelsea přesvědčit ! myslím si, že sestava měla být proti chelsea jinak poskládaná. ale rychlostní typy zatím nemáme. zápas s black cats je on monday 5.11. in tv !!

Reagovat
HOST*bary72

Nečekaný debakl ManCity!!!! To se tak někdy stane.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele