29. kolo
12.03.2008 21:00 CET
6 : 1
(2:0)

Reportáž

Chelsea FC - Derby County 6:1

Chelsea neměla problémy s posledním Derby a po vysoké výhře 6:1 ztrácí na vedoucí Arsenal pouze pět bodů, přičemž má ještě jeden zápas k dobru. Hrdinou utkání na Stamford Bridge se stal autor čtyř branek Frank Lampard.

Domácí začali podle předpokladů aktivně a již ve třetí minutě se po prostrčení od Kaloua ocitl sám před Carrollem Lampard, jehož pokus zastavila tyč. V 16. minutě přišla pro Derby rána v podobě zranění Alana Stubbse, o čtyři minuty později pak pro ofsajd neplatila trefa Ballacka.

Derby bylo pod velkým tlakem a poprvé inkasovalo ve 28. minutě. Joe Cole prostčil míč na nabíhajícího Lamparda a toho v pokutovém území sestřelil Leacock. Sudí Foy neváhal s nařízením penalty a Frank Lampard dal s přehledem svou první branku zápasu - 1:0.

Ve 35. minutě střílel Lampard nad. Druhá branka v síti Derby byla pouze otázkou času a došlo na ní ve 42. minutě. Lampard vysunul Anelku a neobratnému Mooreovi se vydal na pomoc Carroll. Zkušený brankář sice ustřelil míč od kopačky Anelkovi, kulatý nesmysl se ale dostal ke Kalouovi a ten ho z první poslal do sítě - 2:0.

Druhý poločas již připomínal exhibici v podání Chelsea a nepřesnou hlavičkou ho načal Anelka. Blues chtěli dát zapomenout na vyřazení z FA Cupu od druholigového Barnsley a fanouškům se částečně omluvili v 57. minutě. Po pravé straně se vřítil do vápna Joe Cole a po jeho přihrávce stačilo Lampardovi jenom nastavit nohu - 3:0.

Carroll si poté poradil s ranou Ballacka, na všechno ale sám nestačil. V 64. minutě na něho postupoval osamocený Anelka, Carroll sice jeho střelu vyrazil, u odraženého míče ale byl nejrychleji Joe Cole a bylo to 4:0.

Už o dvě minuty později pak napřáhl Lampard a jeho skákavá střela znamenala pýtou branku Blues. Vraždění neviňátek pokračovalo v 72. minutě. Lampard se nespokojil s hattrickem a levačkou zvýšil na tenisových 6:0.

O minutu později se dočkalo také Derby a sám před Cudicinim uspěl Jones. To byla ovšem pouze labutí píseň klubu, který neomylně směřuje k sestupu z Premier League.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Devil

Chelsea asi urcite bouzel vyhraje ! tip.-3:0

Reagovat
Pharrell

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea bude chtít odpovědět na nevydařené utkání z barnsley a spravit si naladu s letos nic nehrajícím Derby ! tip 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nečeká nás nic lehkého, o tom žádná. Chelsea si samozřejmě věří na 3 body a navíc si bude chtět spravit chuť za ostudný výpadek z FA Cupu. U nás pouze doufám a věřím, že zápas odehrajeme slusně a bez ostudného debaklu. Aspoň trochu panstvo z Chelsea potrápit. Míč je kulatý a možné je teoreticky všechno, takže bláznivý tip 1:1. DERBY COUNTY !!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
fantomas

Lampard

Reagovat
smazaný uživatel

Aj, aj, ... zase další náklep. No nic, musíme rychle zapomenout. Doufám, že ještě do konce sezóny v Premier league pár bodíků urveme !!! DERBY COUNTY !!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele