12. kolo
03.11.2007 18:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Blackburn Rovers - Liverpool FC 0:0

Další zaváhání Liverpoolu se konalo na Ewood Parku, kde se také tak trochu počítalo s tím, že vážného adepta na titul domácí Blackburn pořádně potrápí. Také se tak stalo a Benitezovi hoši si odváží ze hřiště překvapení letošního ročníku Premier League jen bod za bezbrankovou remízu.

Diváci se na Ewood Parku dočkali první velké šance až po více jak půlhodině hry, kdy se po skvělém přistrčení hlavou od Santa Cruze dostal k balonu Bentley, v souboji tělo na tělo se zbavil Riiseho a řítil se sám na Reinu, v poslední chvíli však jakoby zazmatkoval a při zemi vystřelil mimo. Liverpool poprvé zahrozil až těsně před odchodem do šaten. Gerrard popotáhl míč středem hřiště, předal ho doleva Babelovi, jenž si přehodil balon na pravou nohu a vyslal na Friedela štiplavou střelu, s kterou si americký brankář poradil jen taktak. Ještě ve 45. minutě si na hrudi excelentně zpracoval míč Dunn a z necelých třiceti metrů napálil břevno, naneštěstí pro něj však tak, že se balon odrazil zpět do hřiště, nikoliv za brankovou čáru.

Přihlížející na stadionu v Blackburnu se nenudili ani v druhém dějství, přestože se opět gólu nedočkali. V 65. minutě volali domácí hodně hlasitě po penaltě. Po rohu se od Nelsena dostal míč k Ooijerovi, který zblízka trefil jen paži Carraghera a je otázkou, zda napálil tu část ruky anglického stopera, kterou by se v žádném případě nemělo hrát. Každopádně pokutový kop se nepískal a z následného rohu tak alespoň zahrozil Santa Cruz, trestuhodně však soupeřovu svatyni přehlavičkoval. Toto zaváhání paraguayského střelce mohl potrestat Gerrard, který po pěkné spolupráci s Kuytem nezamířil dostatečně k tyči a Friedela tak nepřekonal. Z následného rohu hlavičkoval nebezpečně Crouch, u tyče však za Friedela zaskočil Bentley a míč odkopl do bezpečí. V 86. minutě už ale americký brankář záskok nepotřeboval a vytáhl se s neskutečným zákrokem. Kuyt výtečně sklepl hlavou míč Gerrardovi, který někde okolo penaltového puntíku vypustil jedovatý half-volej, Friedel se ale položil na zem tak rychle jak jen mohl a neuvěřitelně svůj tým podržel a zabránil pohromě. V 88. minutě mohl díky vytrvalé práci Kewella střílet Kuyt, nizozemské křídlo však nemířilo přesně a přestřelilo soupeřovu klec.

Nervydrásající duel o přední příčky tabulky Premier League tak skončil spravedlivou remízou 0:0 a spokojenější s tímto výsledkem nakonec mohou být domácí Rovers, kteří s výborným Friedelem v zádech uhájili čistý štít opravdu jen o chlup.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*bary72

Jsem zvědavej, Liverpool venku válí a domácím se doma daří. Preferuji Liverpool, tak tip 1:2.

Reagovat
HOST*Deco

Liverpool konečně neměl štestí a ukázalo se to,jinak jsou náhoďáci jak svině!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele