21. kolo
01.01.2008 18:20 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Aston Villa - Tottenham Hotspur 2:1

Ve Villa Parku se z vítězství radovala Aston Villa, která díky trefám obránců Mellberga a Laursena porazila Tottenham 2:1.

Už od začátku byli domácí aktivnější a první příležitost měl po pěti minutách Luke Moore, který se po dlouhé době objevil v sestavě. Trenér Martin O'Neill udělal jen dobře, že tohoto mladíka nasadil, jelikož si Moore s Agbonlahorem po celý zápas skvěle rozumněl a oběma se podařilo několikrát zamotat hlavu hostujícím stoperům. Poté měli ještě šanci právě Agbonlahor a z přímého kopu i Young, obě šance brankář Robinson zlikvidoval, ale moc jistým dojmem nepůsobil. Tottenhamu se nedařilo dostat se z tlaku a tak jeho hráči často faulovali a nabízeli domácím mnoho standartních situací. Po jedné takové padla i první branka zápasu, Boateng zbytečně fauloval Younga, ten se postavil k rozehrávce osobně, našel úplně volného Mellberga a ten uklidil míč za Robinsonova záda, 1:0. První vážnější střelu na branku domácího gólmana Scotta Carsona vyslal až krátce před poločasem Dimitar Berbatov, ale anglický mladík si s přehledem poradil.

Do druhé půle nastoupil stejně jako minulý týden na Arsenalu Tom Huddlestone za nevýraznýho Boatenga. Tato změna ovoce nepřinesla a tak musel v 54. minutě kouč hostů Juande Ramos reagovat znovu. Ze hřišti odešel nevýrazný Lennon a nahradil ho zkušený Robbie Keane. Tento tah se ukázal jako velice dobrý, jelikož od této chvíle se Tottenham dostával více do hry, ale Villa si zatím svůj náskok hlídala. To už neplatilo v 79. minutě, kdy se trefil Jermaine Defoe a vypadalo to, že si Spurs odvezou z Birmighamu velice cenný bodík. Rozuzlení přišlo pět minut před koncem, kdy se trefil dánský stoper ve službách Aston Villy Martin Laursen a odčinil tak svůj nevýrazný výkon v tomto zápase. Villans si připsali velice důležité tři body a uhájili tak před Portsmouthem šesté místo v tabulce Premier League, které zaručuje účast v Poháru UEFA.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kohouti zřejmě zakokrhali k velkému útoku kdy pohárové příčky nejsou již úplně nereálné, ale pokud to s tím útokem myslí vážně pak musí ve Villa Parku odvést dobrý výkon. Myslím si že Spurs neprohrají.

Reagovat
Devil

Villans nejsou taky zadny orezavatka . Tip.-1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Mírným favoritem jsou domácí, tak uvidíme. Tip 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Střelecké hody to dnes do třetice nebudou, ovšem Spurs zvítězí 2:0. Oba góly dá Berbatov a přestoupí do ManUtd.

Reagovat
smazaný uživatel

co, že nehraje Keane?

Reagovat
smazaný uživatel

Patrně proto, že Juan chce dát šanci Defoemu. Ten dal minule góla a Keane nedal penaltu. Navíc v tomhle rychlém sledu zápasů za sebou je potřeba útok trochu proházet když tam máme eště Benta, ale ten je dneska na tribuně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vypadá po první půly že Tottenham v obraně hraje uplny kulový .... zasloužený vedení ale to co mi udělala Galaxie to mi hlava nebere do konce sezony už pak Aston Villu neuvidím!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně výborně už je to zase o něco lepší 6 místo to je paráda jen tak dál!

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenhamu v poslední době dělá pokrývání standartních situací velké problémy. S Readingem doma takhle dostaly 3 góly a dneska oba dva. Jinak ale samozřejmě zasloužená výhra Villans.

Reagovat
smazaný uživatel

ASton Villa na samém konci rozhodla zápas pro sebe a drží se na dohled pohárových příček. Však bych jim zase účast v evropských pohárech po letech přál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele