Přátelské zápasy - mezistátní Přátelské zápasy - mezistátní

26.03.2024 20:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Tomáš Chorý (© AFP)

Herní zklamání přebil přijatelný výsledek. Vítězství Česka při návratu na Letnou trefil Chorý

Čeští reprezentanti porazili v přátelském utkání Arménii 2:1 a po výhře v Norsku přichystali Ivanu Haškovi vítězství i při domácí obnovené premiéře. Duel na pražské Letné, kde se národní tým představil po více než dvou letech, se stejně jako ten páteční nevyvíjel podle představ, neboť vedení se rychle ujal celek ze Zakavkazska. Ani inkasovaná branka sice nevyburcovala hráče v červeném k lepšímu výkonu, góly Ladislava Krejčího a po změně stran také střídajícího Tomáše Chorého však k triumfu stačily.

Návrat trenéra Haška na lavičku národního týmu dopadl výsledkově na výbornou, když Češi zvítězili i díky krásné brance Antonína Baráka v Norsku 2:1. Opticky však byli lepším celkem Seveřané, což neměl problém uznat ani Haškův asistent Jaroslav Veselý. Ten zároveň předeslal změny v sestavě, které se nakonec staly skutečností, jelikož se na pražské Letné od úvodu proháněli po trávníku hned čtyři debutanti.

Jedním z nich byl i Tomáš Vlček, který se ve třetí minutě odhodlal k ráně z dálky, proti níž musel zasáhnout Ognjen Čančarevič. Vzápětí se k zakončení na malém vápně procpal Tomáš Souček, jehož pokus skončil na levé tyči. K dorážce se dostal Adam Hložek, ale s odkrytou bránou si nedokázal poradit a přestřelil.

Po úvodních šancích Čechů se vpřed vydali i Arménci. Na centr z levé strany si naběhl nedobře hlídaný Edgar Sevikyan a v pádu dopravil balon mezi tři tyče. Česko se však navzdory očividné nervozitě dočkalo vyrovnání, když v nastavení první půle po rohovém kopu mířil hlavou přesně k pravé tyči Krejčí.

Na začátku druhého poločasu to byl opět Hložek, kdo si šikovně naběhl. Míč vyslaný střídajícím Davidem Douděrou však útočník Leverkusenu poslal znovu nad břevno. Úvodní tlak českého celku v druhé půli postupně vymizel. Trenér Hašek proto zareagoval několika změnami, které nakonec radost fanouškům přinesly. V 78. minutě propadl centr Matěje Juráska až k Chorému, jenž z otočky propálil Čančareviče. Vzápětí se role vyměnily a zakončoval slávistický hráč, ve skluzu ovšem přestřelil.

Arméni si tak nepřipomněli 11 let staré senzační vítězství z pražské Fortuna Areny a na Letné prohráli. Červnový sraz odstartují duelem ve Slovinsku. Češi jméno soupeře pro kemp v Rakousku ještě neoznámili, po návratu domů ale 10. června přivítají Severní Makedonii.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (448)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele