Přátelské zápasy - mezistátní Přátelské zápasy - mezistátní

15.11.2016 20:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Češi neudrželi vedení a rozešli se s Dánskem remízou 1:1

Česká reprezentace reprezentace ve svém posledním vystoupení letošního roku remizovala s Dánskem 1:1. O jedinou branku za komorní atmosféry v Mladé Boleslavi postaral debutant Antonín Barák, ještě do přestávky však vyrovnal Nicolai Jörgensen...

V městě automobilů se potkaly dvě mužstva složené především z hráčů, kteří běžně v základní sestavě národního týmu nenastupují. Karel Jarolím udělal oproti kvalifikačnímu utkání s Norskem v sestavě celkem devět změn, zůstal pouze Bořek Dočkal a Jaromír Zmrhal. Také Dánové přijeli bez hlavních opor, nepřicestoval Christian Eriksen, Andreas Cornelius, William Kvist a další.

Premiéru v reprezentačním dresu si odbyl talentovaný Slávista Antonín Barák a svůj debut nemohl oslavit lépe. Již po osmi minutách hry se totiž opřel do míče ze střední vzdálenosti a jeho střelu přizvedl mimo dosah brankáře Ronnowa kapitán Simon Kjaer.

Češi měli i nadále více ze hry, další branky už ale nepřidali. Ve 21. minutě si centr v šestnáctce našel Jan Kopic, připravil míč proti noze Theodoru Gebre Selassiemu, jenž ovšem zakončoval pouze do míst, kde stál připravený Frederik Ronnow a kulatý nesmysl s menšími potížemi zpacifikoval. O pár momentů později zase vykouzlil svůj typický balón za obranu Bořek Dočkal a hlavičce Milana Škody mnoho nechybělo.

Tomáš Koubek byl dlouho téměř bez práce, chvíli před poločasovou přestávkou však inkasoval. Na centr Daniela Wasse od rohového praporku si naskočil Simon Kjaer a jeho hlavičku na zadní tyči doklepl do sítě osamocený Nicolai Jorgensen.

Do druhého poločasu poslal Karel Jarolím většinu zbývajících hráčů na lavičce náhradníků, svůj první start si tak připsali brankář Jiří Pavlenka a záložníci Petr Mareš s Tomášem Součkem. V 59. minutě ovšem hrstku fanoušků v ochozech Městského stadionu rozproudil Jaromír Zmrhal, jehož povedenou dělovku z nějakých dvaceti metrů zastavila až tyč.

Další velkou šanci měl zanedlouho právě debutant Petr Mareš. Theodor Gebre Selassie využil mezery v defenzivě a vynikající přihrávkou dostal Mareše do stoprocentní příležitost, jenomže míč na brankové čáře vykopl Simon Kjaer a dorážející Michael Krmenčík před prázdnou svatyní trestuhodně minul. A jelikož poté trefa střídajícího Gytkjaera nebyla pro ofsajd uznána, museli se oba celky spokojit s remízou.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (437)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele