Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 11. kolo
08.10.2021 01:30 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Marquinhos (© AFP)

Venezuela i přes dobrý výkon prohrála se stále stoprocentní Brazílií

Už už to vypadalo, že Brazílie poprvé v kvalifikaci ztratí body, na Ramírezovu trefu z prvního poločasu však nakonec ve druhém poločase dokázala Brazílie třikrát odpovědět a zvítězit. Oba týmy tak stále zůstávají na opačných koncích tabulky.

Oba týmy začaly zápas poměrně aktivně a vytvořily si několik náznaků šancí. Nejblíže ke gólu měla asi střela Gabriela Barbosy ze 6. minuty, která jen těsně minula tyč venezuelské branky. Byla to však Venezuela, která dokázala v 11. minutě skórovat jako první. Drobný a šikovný driblér Soteldo prokličkoval přes několik brazilských obránců, centrem oslovil Ramíreze, a ten hlavičkou přesně k tyči nedal Alissonovi šanci. V tu chvíli zavládla v ochozech stadionu velká euforie. Brazílie mohla vyrovnat ve 22. minutě, kdy Barbosovu střelu zblokoval obránce Ferraresi do břevna, odražený míč ale stejný hráč dokázal před dotírajícími Brazilci odvrátit na roh. Brazílie měla sice stále tlak, k šancím se však příliš nedostávala. Naopak ve 43. minutě zahrozili Venezuelané. Po dobré centru Sotelda a vyhraném souboji Ramíreze se k zakončení ve vápně dostal Peñaranda, jeho zakončení však nemělo potřebnou razanci a Alisson střelu kryl. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Druhý poločas překvapivě začala aktivněji Venezuela, a to zejména díky aktivnímu Soteldovi. Po jím rozehraném rohovém kopu se k hlavičce dostal v 50. minutě Chancellor, hlavičkoval však vysoko nad bránu. V 55. minutě si naopak po rohovém kopu jeden z Venezuelanů málem srazil míč do vlastní brány. O 2 minuty později bylo málem vyrovnáno. Thiago Silva dokázal míč po přímém kopu Raphinhy dostat do brány, byl však ve velmi těsném ofsajdu, tudíž gól nebyl uznán. V 69. minutě vyzzkoušel ze střední vzdálenosti Alissona opět Soteldo, střela však šla pouze doprostřed brány. V 71. minutě se tak o vyrovnání postaral Marquinhos, který po rohovém kopu dokázal prostřelit Graterola. Po vyrovnání Brazílie přepnula na vyšší rychlostní stupeň a hnala se za vítězstvím. Do něj se dostala díky situaci z 82. minuty, kdy nejprve střelu Viníciuse Jr. skvěle vychytal Graterol, dobíhajícího Barbosu však fauloval obránce González a byla z toho penalta. Ta sám faulovaný Barbosa s přehledem proměnl a poslal svůj tým do vedení. V nastaveném čase pak ještě upravil skóre na konečných 1:3 z bezprostřední blízkosti Antony svým debutovým gólem.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele