Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 11. kolo
08.10.2021 01:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Edinson Cavani (© AFP)

Bezgólová remíza nepotěšila fanoušky ani jednoho z týmů

Není žádnou novinkou, že Uruguay i přes značnou individuální kvalitu neoslňuje žádným krásným ofenzivním fotbalem, tentokrát však byla poměrně jasně lepší než její soupeř. V zápase bylo k vidění několik zajímavých šancí, ani jeden z týmů se však neprosadil a zápas tak skončil bez branek.

První šanci zaznamenali Uruguayci po rohovém kopu Briana Rodrígueze. Na jeho centr si naskočil Diego Godín a kolumbijský gólman Ospina musel vytáhnout velmi dobrý reflexivní zákrok. Následnou dorážku už poslal Vecino mimo tři tyče. Uruguay byla nadále o něco lepším týmem a v 10. minutě musel opět zasahovat Ospina proti technické střele Suáreze. Poradil si s ní zejména proto, že jí scházela potřebná razance. Suárez pak o chvíli později zazdil tutovku, když sám před brankářem Ospinou nepochopitelně minul snad o 2 metry bránu z hranice malého vápna. Na uruguayské legendě bylo jasně vidět, jak moc si zahozenou šanci vyčítal. Ve 22. minutě sice Suárez skóroval, gól však neplatil kvůli neuvěřitelně těsnému ofsajdu (pokud vůbec o ofsajd šlo). Poslední šanci prvního poločasu měla opět na svědomí Uruguay, konkrétně Nández, který málem využil zaváhání Ospiny při výběhu na centr. Kolumbijský gólman však svou chybu napravil.

Druhý poločas už tolik zajímavých příležitostí nenabídl. Kontroverzní moment přišel v 63. minutě, kdy Cuadrado dost nevybíravě trefil loktem Viñu do oblasti krku. Od rozhodčího viděl ke své úlevě pouze žlutou kartu, ačkoliv se určitě dala udělit i karta barvy červené. V 78. minutě se k první větší šanci dostali také Kolumbijci. Jefferson Lerma se dostal k hlavičce z pořádné dálky, jeho pokus však plachtil přesně pod břevno a couvající Muslera měl spoustu práce, aby míč vytáhl mimo bránu. Ve zbytku zápasu byli Kolumbijci mírně aktivnější, ale ani oni se nedokázali prosadit, tudíž se oba týmy musely o body podělit.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele