Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 13. kolo
13.11.2021 00:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost argentinských reprezentantů (© AFP)

Di María fantastickou střelou zajistil Argentině vítězství nad Uruguayí

Uruguayci si na sebe upletli pořádný bič. Prohra s Argentinou je totiž odsunula až na průběžné šesté, tedy první nepostupové, místo. Navíc prohrát dvakrát s úhlavním rivalem bez vstřeleného gólu fanoušky rozhodně nemohlo potěšit. Naopak Argentina si ziskem 28 bodů prakticky zajistila postup na MS a natáhla sérii neporazitelnosti, kterou drží už od července 2019.

Hned na začátku zápasu se potvrdilo otřepané pravidlo "nedáš-dostaneš". V 5. minutě se totiž dostal sám před brankáře Martíneze Nahitan Nández, který však potvrdil, že rozhodně není žádným elitním zakončovatelem a rozhodl se pro tvrdou bombu, kterou napálil přímo argentinského gólmana. V sedmé minutě předvedl hrozivý zkrat levý bek Uruguaye Piquerez, nechal se obrat o míč Paulem Dybalou, který přihrál míč Di Maríovi, a ten předvedl neskutečnou parádu, když technickou střelou vymetl vzdálenější šibenici Muslerovy brány.

V 10. minutě se povedenou střelou z přímého kopu prezentoval Suárez, bránu však o kousek minul. Uruguayci ostřelovali argentinskou bránu, ne a ne však vstřelit gól. Luís Suárez ve 31. minutě nejprve orazítkoval tyč, z následné dorážky pak zamířil vedle. Ve 42. minutě se z ideální pozice dostal ke střele Matías Vecino, šanci však úplně zazdil, když střílel pouze po zemi doprostřed brány.

Druhý poločas začala opět lépe Uruguay, gól však nedokázala vsítit. Nejprve se o to pokoušel v 50. minutě z úhlu Piquerez, jehož střelu však nemusel Martínez chytat, protože šla vedla. Argentina zahrozila po delší době v 59. minutě, když do vápna prokličkoval "Papu" Gómez. Jeho střela se však vytočila mimo tři tyče.

Pojistit vedení Argentině mohl Joaquín Correa v 75. minutě, skvělou přihrávku Moliny však nezužitkoval a trefil jen dobře postaveného Musleru. Stejný hráč se probíjel do vápna podél čáry o několik minut později, Muslera si však pokryl prostor pro střelu i kličku a míč Correovi sebral. Uruguayci měli v zakončení vážně smůlu. V 84. minutě se zcela nekrytý dostal k hlavičce mladík Álvarez, hlavičkoval však jen několik centimetrů nad břevno.

Kdyby hlavičku stlačil o něco níž, Martínez by neměl sebemenší šanci zasáhnout. Stejný hráč tvrdou střelou nadělal o chvíli později Martínezovi pořádné starosti, argentinský gólman ale nadvakrát míč zpacifikoval. Uruguay dále pálila neuvěřitelné šance. Už v nastaveném čase se opět ke střele dostal Álvarez, netrefil však míč dobře, čímž jej ovšem poslal ideálně před prázdnou bránu Mauru Arambarrimu, který ale fatálně selhal a míč trestuhodně podskočil. Uruguay se tak podruhé musela v kvalifikaci před svým soupeřem sklonit.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele