Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina B, 7. kolo
09.10.2021 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Robin Quaison (© AFP)

Švédsko nemělo problémy s Kosovem a drží se na druhém místě

Ve skupině B se schyluje k zajímavému finiši a o postup si to rozdá hned trojice týmů. Španělsko má v říjnu kvalifikační volno a toho využívají Řecko a Švédsko. Severská země si doma porazila s Kosovem a vyhrála 3:0.

Španělé zatím zůstávají na prvním místě, konkurence ovšem má k dispozici ještě jeden zápas k dobru. Ten bude hodně atraktivní, už v úterý se proti sobě totiž postaví právě druzí Švédové a třetí Řekové.

Domácí měli herně navrch a brankáře Muriće jako první prověřil Forsberg, po standardní situaci pak hlavičkoval slabě do středu svatyně Claesson. Tato akce ovšem měla dohru, rozhodčí u videa si všiml, že bránící Florent Hadergjonaj zahrál rukou a následovala delší porada, po níž byla nařízena penalta. Míč si vzal Forsberg a s velkým přehledem otevřel skóre - 1:0.

Kosované se nestihli vzpamatovat z prvního úderu a už mohli inkasovat podruhé. Ve 31. minutě centroval Kulusevski, na zadní tyči našel Augustinssona a jeho zakončení z první zastavila tyč. Kosovo naopak se šancemi šetřilo a Olsen se v domácí svatyni nudil, příliš práce mu svým pokusem nenadělal ani Bytyqi.

Hosté potřebovali přidat a po návratu z kabin neúspěšně zkoušel střelecké štěstí Rashani. Po něm sice mířil přesně Muriqi, tomu ovšem pokazil radost zdvižený praporek v ruce pomezního rozhodčího.

V 62. minutě se skóre měnilo podruhé a jednalo se o parádu. Alexander Isak nejprve vybojoval rohový kop a z toho domácí nic nevytěžili, akce ovšem pokračovala, útočník Realu Sociedad si navedl míč ke střele a parádní ranou do šibenice zvýšil na 2:0.

Tři korunky tento moment uklidnil, utkání měly pod kontrolou a přidaly ještě jednu pojistku. V 79. minutě poslal hlavou míč dopředu Augustinsson a našel Quaisona, který si pohrál se dvěma obránci a uklidil balon přesně k tyči - 3:0.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele