Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina A, 2. kolo
27.03.2021 20:45 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Aleksandar Mitrovič (© AFP)

Neuznaný gól Cristiana Ronalda v závěru! Portugalci v Srbsku nevyhráli

Očekávaný šlágr kvalifikační skupiny A mezi Srbskem a Portugalskem dopadl nerozhodně. Hostům daleko lépe vyšel první poločas, hned dvougólové vedení ovšem nedokázali udržet a po přestávce také oni inkasovali dvakrát. Situace v průběžném pořadí se po tomto výsledku nezvrátila, domácí i nadále zůstali ve vedení díky více vstřeleným brankám, než má soupeř.

Oba celky na sebe vyrukovaly v obvyklých taktických systémech, jak se dalo před samým duelem očekávat. Srbský lodivod Dragan Stojkovič, který ani během svého celkového druhého vystoupení od příchodu na lavičku nepadl, zvolil 3-4-3, portugalský kouč Fernando Santos nasadil do hry rozestavení 4-3-3, přičemž nechyběla hlavní opora Cristiano Ronaldo.

Jinak však v sestavě podnikl hned několik změn oproti minulému střetnutí s Ázerbájdžánem, v obraně mu nově hráli Cédric Soares i José Fonte, v záloze se objevili Sérgio Oliveira, Bruno Fernandes a Danilo Pereira, v útoku hrál od startu Diogo Jota. Orli obnovili hlavně střed pole, nastoupili čerstvě Darko Lazovič, Sergej Milinkovič-Savič, Nemanja Gudelj i Filip Kostič.

Do ofenzívy se pak vměstnal očekávaně Aleksandar Mitrovič, který dvěma góly dopomohl k předchozí výhře nad Irskem, nicméně v prvním dějství nebyl on ani jeho spoluhráči v útoku produktivní. Branky střílel pouze jeho protivník, nejprve zásluhou Dioga Joty v 11. minutě, který na zadní tyči zužitkoval hlavou velmi povedený centr z pravé strany od Bernarda Silvy.

Ve 26. minutě se pokoušel vyrovnat stav A. Mitrovič, jenomže svůj pokus nenasměroval do kýžených míst mezi třemi tyčemi, a naopak ve 36. minutě z prakticky totožné akce jako v prvém případě zacílili Portugalci opětovně. Bernardo Silva ze středu hřiště uvolnil napravo Cédrica Soarese, jehož pas využil hlavou z hranice brankového území efektivní Diogo Jota.

Tři minuty před obrátkou se osměloval na srbské straně znovu A. Mitrovič, tentokráte již napřímo zaměstnal brankáře Anthonyho Lopese, ten si však s jeho pokusem dokázal poradit. Avšak zkraje druhé půle na svého soka už přece nestačil. Taktéž Srbsko totiž ukázalo, že umí dobře rozehrávat centry zprava, a jeden takový od Radonjiče přijal hlavičkující A. Mitrovič.

Portugalcům jako by gól srazil sebevědomí a působil na hrací ploše pořád jakýmsi ospalým dojmem. Přesně taková skutečnost se domácím náramně hodila do krámu a po hodině hry se dočkali dalšího přesného zásahu. Radonjič, mimochodem náhradník srbského celku, si připsal další asistenci, jelikož v rychlosti opravdu umně uvolnil Kostiče.

Portugalsko nenašlo nějakou adekvátní odpověď na průběžný remízový rezultát, přesto bylo případnému zisku třech bodů blíže. Pořádně horké začaly být především poslední okamžiky tohoto zápasu, ve druhé minutě nastavení inkasoval červenou kartu Milenkovič, jenž opravdu nevybíravě atakoval Danila Pereiru. A přesilovku mohli pak hosté bleskově přetavit v úspěch.

Nuno Mendes ve třetí minutě nastavení vyslal dlouhý oblouček do šestnáctky na nabíhajícího si Cristiana Ronalda, jenž překonal gólmana Dmitroviče, nicméně míč směřující za brankovou čáru stačil vykopnout pryč bránící S. Mitrovič. Ovšem opakované záběry ukázaly, že balón byl již celým objemem za potřebnými místy, a tak byla portugalská hvězda ochuzena o gól.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, sport.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Benfica

na to, že je to druhý zápas v qualife tak verím v neprehru a dúfam vo výhru..

Reagovat
Frick

Sklapla

Reagovat
ttopi

Ten Ronaldo už nedá gól ani Srbům. A pak hází páskou.

Reagovat
Ranoth

on ho ale dal to ze rozhodcovia su slepy dementi ktory by po tomto fiasku mali ist piskat minimalne na 5 rokov nejaku dedinsku ligu, za to uz Ronaldo nemoze

Reagovat
Pharrell

Reagovat
ttopi

Já samozřejě vím že dopravil míč do branky, viděl jsem to včera v sestřizích. Jen jsem si musel šťouchnout

Reagovat
Pharrell

ale on ho dal dokonce zcela regulérní ale neuznali to

Reagovat
ttopi

Takže nedal. Podařilo se mu dopravit míč do branky, avšak za gól to prohlášeno nebylo

Reagovat
vanGomm

U těchto situací je jasně prokazatelné,že je video nutnost!!.Dovedu si představit co by se zde psalo,když by byl podobně poškozen náš tým a zráta bodů by ho připravila o MS. Ono úplně stačilo,kdž proti nám nařídil Colina penaltu,která ovšem na rozdíl od neuznaného gólu C. Ronalda byla podle pravidel nařízena správně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele