Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina B, 5. kolo
05.09.2021 20:45 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Carlos Soler (© AFP)

Španělé další zaváhání nedovolili a Gruzii porazili rozdílem třídy

Reprezentace Španělska zvládla veledůležité domácí utkání s Gruzií a v Badajozu svého soupeře přejela o čtyři branky. Vymalováno bylo už po poločase, to se totiž La Roja prosadila třikrát. Postupně překonali brankáře Loriu José Gayá, Carlos Soler, Ferrán Torres a Pablo Sarabia.

Španělsko už se s Gruzií potkalo a i když v Tbilisi získalo tři body, pořádně se na ně nadřelo. Rozhodující branku prvního duelu vstřelil až Dani Olmo ve druhé minutě nastavení. Pokud by Španělé druhé utkání s Gruzií nezvládli, mise Luise Enriqueho by byla v ohrožení. Mistři světa z roku 2010 už ve skupině dvakrát zaváhali a další ztráta s Gruzií by je mohla nadobro vyřadit z přímého postupu.

La Roja zahájila tento důležitý mač tím nejlepším způsobem a sice rychle vstřelenou brankou. Ve 14. minutě práskl do odraženého balónu za šestnáctkou netypicky obránce José Gayá a s pomocí tyče skončil balón v brance. Domácí pak pokračovali ve svém stylu obléhání soupeřova území a ve 25. minutě už vedli o dva góly. Zpětnou přihrávku Llorenteho uklidil pohodlně před brankou Carlos Soler. Třetí gól pak přidal po půlhodině hry znovu Gayá, ale branka tentokrát kvůli ofsajdu neplatila. Drtivá převaha La Rojy měla logické vyústění ve třetí branku později. Ve 41. minutě dával opět zpětnou přihrávku Llorente a střela Ferrána Torrese prošla brankáři Loriovi pod rukavicemi. Tato střela se určitě dala a měla chytat.

Španělé vedli po prvním poločase 3:0 a málokdo věřil, že by se Gruzíncům podařilo ještě výsledek vyrovnat nebo dokonce otočit. Svěřenci Willyho Sagnola navíc nebyli směrem dopředu vůbec nebezpeční a Unai Simón byl bez práce.

Domácí už po změně stran nikam nespěchali, nechali hru plynout a ještě přidali jeden gól. V 63. minutě přihrával Fornals a Pablo Sarabia jen lehce z první ťukl do balónu a obstřelem překonal brankáře Loriu po čtvrté.

Až za tohoto stavu měla Gruzie první čistou gólovku. Mikautadze se uvnitř šestnáctky prodral ke střele a pohotový zákrok vytasil Unai Simón. Byla to ojedinělá šance hostů, jinak Španělé kontrolovali hru a v poklidu dokráčeli pro tři body. Ve čtvrté minutě nastavení ještě rozvlnil síť Pablo Sarabia, ale zasáhl do toho VAR, který odhalil těsný ofsajd. Španěly to nemuselo nijak zvlášť mrzet, protože zápas už byl stejně rozhodnutý.

Španělsko získalo tři body, napravilo selhání ve Švédsku a vrátilo se na průběžnou první příčku. Každopádně stoprocentní Švédové mají o dva odehrané duely méně a na Španěly ztrácí jen jeden bod. La Roju čeká ve středu zápas v Kosovu, zatímco Gruzie přivítá až ve čtvrtek Řecko.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele