Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina J, 6. kolo
08.09.2021 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Smír mezi Severní Makedonií a Rumunskem, situace v tabulce skupiny J se nezměnila

Pořadí v tabulce skupiny J se po tomto kole nezměnilo. Severní Makedonie i Rumunsko odmítly dostat se na druhé místo tabulky, a využít tak zaváhání Arménie s Lichtenštejnskem, a po bezbrankové remíze zůstaly na svém. K tomu, aby se vyhouply v průběžném umístění výše, potřebovaly nutně vyhrát, vyrovnaný souboj nicméně skončil spravedlivě nerozhodně.

Situace v rámci tohoto uskupení i nadále nabízí mnoho možností, co se týče uzmutí druhé příčky, a tedy účasti v play-off. Je pravda, že Německo se po výhře na Islandu trhlo od celého pelotonu, boj o pozici za ním by ale měl být napínavý až do posledních kol. I proto, že v aktuálních utkáních uzmuly pouze bod jak Severní Makedonie a Rumunsko, tak i Arménie.

Tohle utkání moc vyložených příležitostí nenabídlo. Střelecky aktivnější byli domácí, kterým se podařilo vyprodukovat dvakrát více pokusů na bránu než jejich protivník, ovšem žádnou z nich v přesný zásah nedokázali přetavit. Mnohdy se zdálo, že hostům výsledek v podstatě vyhovuje, plichtu ze Skopje muselo vzít za svou, neboť minimálně v ofenzívě nebyli lepšími.

Oba celky v prvním dějství několikrát zahrozily, opravdu zásadnější možnost ovšem přišla na řadu až po přestávce. Poměrně nebezpečně vypálil svou levačkou Elmas, jenž tlačil míč na bližší tyčku, avšak gólman Nita stačil zasáhnout. V 72. minutě naopak mohlo změnit skóre Rumunsko, nicméně Marinovo slušné zakončení zlikvidoval připravený brankář Dimitrievski.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele