Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina B, 6. kolo
08.09.2021 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Anastasios Bakasetas (© AFP)

Řekové zdolali Švédy a drží se ve hře o šampionát

Švédsko mohlo udělat další krok k prvnímu místu ve skupině a tím pádem jistotě šampionátu, v Řecku však trochu nečekaně prohrálo. Na vítězství 2:1 se za domácí podíleli Bakasetas a Pavlidis, za hosty Quaison jen snižoval.

Balkánci oproti utkání v Kosovu provedli tři personální změny i jednu taktickou. Před Vlachodimosem tentokráte nenastoupili dva, ale tři stopeři. Mavropanose s Tzavellasem totiž doplnil Chatzidiakos. Na krajích obrany se opět představili Androutsos s Tsimikasem a ve středu hřiště Bouchalakis, toho ale doplnil jen Zeca. Siopis totiž ze sestavy úplně vypadnul a Bakasetas se posunul do útočné trojice, kde vypomáhal Pavlidisovi s Douvikasem. Neodstalo se tak na Giannoulise.

O jednu změnu méně udělal hostující kouč Andersson v porovnání se senzačním vítězstvím nad Španělskem. V obraně na pravém beku naskočil místo Kraftha Johansson, jinak před Olsenem opět působili Helander, Lindelöf a Augustinsson. Ve středu zálohy dostal nového parťáka Olsson, který místo Ekdala kooperoval se Svanbergem. Na křídlech zůstali Claesson s Forsbergem a vepředu pak Kulusevski s Isakem.

Už v osmé minutě mohli seveřané poprvé slavit, dalekonosný Svanbergův volej totiž skončil na tyči a odrazil se mimo. Po necelé půlhodině o sobě pořádně dali vědět i Řekové. Po pěkném průniku a zasekávačce střílel ze zhruba deseti metrů Pavlidis, proti němuž se výtečně předvedl Olsen.

V závěru první půle se musel naopak dvakrát vyznamenat Vlachodimos. Ten nejprve horko těžko vytáhl nad břevno Svanbergovu ránu z dálky, po následném rohovém kopu opět ukázal svůj um, když zneškodnil i Isakovo zakončení. Do šaten se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Po hodině hry nakonec jako první skórovali domácí. Tasos Bakasetas si narazil o Douvikase, načež se zjevil tváří v tvář brankáři. Na něj vyzrál pěknou přízemní ranou k tyči, Olsen byl be šance. Vzápětí mohl Bouchalakis hlavou skórovat po druhé, Androutsosův centr ovšem poslal jen mimo prostor tří tyčí.

Na opačném konci hřiště ve skluzu zakončoval Claesson, přičemž balón se dokutálel do tyče. I díky této notné dávce štěstí mohli Řekové dvacet minut před koncem zdvojnásobit své vedení. Střídající Tzolis na závěr rychlého protiútoku předložil Evangelosovi Pavlidisovi, jenž snadno doklepl do sítě. Ačkoliv pomezní signalizoval ofsajd, videoasistent upozornil, že šlo o regulérní gól.

Zanedlouho vrátil Švédy do hry Robin Quasion, jenž za gólmanova záda snadno doklepnul Forsbergovu ránu ze střední vzdálenosti. V závěru už ale zahrozili jen domácí, kteří tak udrželi své vedení a v tabulce se svému soupeři přiblížili na rozdíl tří bodů. Na Španěly sice ztrácí sedm, avšak mají dva zápasy k dobru.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele