Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina A, 1. kolo
24.03.2021 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Maksim Medvedev (© AFP)

Neproduktivní Portugalsko nezářilo, Ázerbájdžán skolilo jen o branku

Bezpochyby se čekalo, že Portugalsko jakožto jednoznačný favorit tohoto souboje porazí svého soupeře z Kavkazu větším rozdílem. Jenomže Cristiano Ronaldo a jeho kolegové nebyli v ofenzívě nikterak produktivní. Ba naopak ani jeden ze svěřenců trenéra Fernanda Santose neskóroval, nýbrž o osudu tohoto střetnutí rozhodl pouze vlastenec Maksima Medvedeva.

Domácí museli překousnout absence Ruie Patrícia, Pepeho a Raphaëla Guerreira, kteří tento reprezentační sraz vynechali kvůli zraněním, a i díky těmto ztrátám poprvé obléknul dres A Selecao teprve osmnáctiletý Nuno Mendes, který nastoupil na levém kraji obrany. Defenzíva ale nebyla zásadním problémem portugalského celku, v útoku totiž zaostal za očekáváními.

Mužstvo kouče Gianniho De Biasiho si na neutrální půdě v Turíně, kde se tohle měření sil konalo kvůli koronavirovým opatřením, vedlo až nečekaně dobře. A byť nakonec nezískalo ani bod, za svůj výkon se nemusí rozhodně stydět. Portugalce se snažilo držet na uzdě, co mu síly stačily, a potvrdilo, že by tenhle outsider skupiny mohl vlastně trápit vícero protivníků.

Domácí za celou dobu vyprodukovali devětadvacet střel na bránu, celkem čtrnáctkrát si zapsal na své konto úspěšný zákrok hostující gólman Mähämmädälijev. Byl v pořádné permanenci, nakonec si však poradil se všemi šancemi výběru z Pyrenejského poloostrova. Někdy se navíc Portugalsku ani nedařilo příliš v koncovce, jako třeba Domingosovi Duartemu v 19. minutě.

Avšak přece nestačil zabránit inkasování poté, co vyrazil centr Rúbena Nevesa nešťastně do spoluhráče Medvedeva, od nějž se balón dostal za brankovou čáru. Čím více se blížil konec utkání, tím více Ázerbájdžán hledal cestu za vyrovnáním, a tím pádem se objevily prostory pro jeho soka, nicméně například dělovku Bruna Fernandese vychytal Mähämmädälijev.

Hosté, jejichž soupiska se skládala až na naturalizovaného Anatoliho Nurijeva, působícího v ukrajinském Mynaji, výhradně z hráčů ázerbájdžánské nejvyšší soutěže, si na druhou stranu směrem dopředu rovněž nepočínali úplně nejlépe. Všudy všeho zaznamenali jen čtyři pokusy do prostoru třech tyčí, přičemž brankář Anthony Lopes nemusel přímo zasahovat ani jednou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
ttopi

Tak, dneska je Ronaldův den. Kolik dá fíků? 3? 4?

Reagovat
smazaný uživatel

To si dělají prdel ne, viděl to někdo?

Reagovat
Elmas

Viděl jsem asi posledních 20 minut, Portugalci hodně tlačili, Fernandes a Félix měli oba gólovku, ale gólman je vychytal.

Reagovat
Benfica

klasický začiatok kvalifikácie.. pri takom šťastí to v Srbsku bude hodne ťažké..

Reagovat
ttopi

Co je s Ronaldem?

Reagovat
valloire

hraje si na Messiho v PO LM

Reagovat
ttopi

No, dobrej pokus valle, ale asi jsi visěl, že Messi dal góly. A jaký...

Reagovat
valloire

no ale v těch vašich debaklech při vypadnutí nebyl vidět...takže Cr se nechal inspirovat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele