Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina I, 6. kolo
08.09.2021 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Anglie v nastaveném čase přišla o výhru nad Polskem

Polsko doma dokázalo zadržet Angličany, ale po zisku jednoho bodu v kvalifikační skupině stejně padlo až na třetí místo. Toho využila Albánie, která se mezi oba soupeře vklínila. Angličané dlouho ve Varšavě vedli, jenže ve druhé minutě nastavení srovnal na konečných 1:1 Damian Szymański.

Angličané vstupovali do zápasu s domácími Poláky jako jasný favorit a tradičně silná základní jedenáctka, kterou trenér Gareth Southgate postavil, tomu odpovídala. Polský výběr vyrukoval na reprezentaci Albionu se dvěma útočnými tykadly v podání Lewandowského a Buksy. V prvních pár minutách rozhodčí Siebert moc práce neměl a spíš to vypadalo, že ani jeden z týmů nechce udělat chybu jako první.

Angličané se sice snažili o střelbu, ale jejich rány mířily mimo tři tyče. Polský výběr se dopředu také moc nehnal, a když už se do nějaké šance přece jen dostával, tak jej anglická obrana bez problémů zastavila. Až po 29 minutách se domácímu týmu povedla rychlá kombinace u vápna. Lewandowski si narazil míč s Linettym a upaloval k bráně, jenže už nedokázal přehodit brankáře Pickforda.

Anglickým esům se v ofenzivní fázi vůbec nic nedařilo a ani takový velikán jako Harry Kane nedokázal brankáře Szczesného žádným způsobem zaměstnat. První půle se stala minulostí, aniž by se diváci dočkali nějaké zajímavější akce. Tu jim hráči obou soupeřů zprostředkovali až po skončení poločasu, když se mezi nimi přímo na hřišti strhla hromadná potyčka. Za to sudí Siebert trochu netradičně udělil v průběhu přestávky žluté karty stoperům Maguireovi a Glikovi.

Angličané vstupovali do druhé půle s jasným cílem - alespoň vystřelit na bránu. To se jim totiž za celý první poločas nepovedlo ani jednou. Nástup do druhého dějství se víc povedl Anglii. Na přihrávku od Grealishe útočník Kane jen těsně nedosáhl. O chvíli později zakončoval standardní situaci obránce Harry Maguire hlavičkou, kterou ještě tečoval Sterling. Ten sice trefil tyč, ale zároveň byl v ofsajdu.

Dvacet minut před koncem Varšava utichla. Obránce Jakub Moder totiž chybně odevzdal balón u vlastního vápna a Harry Kane z 30 metrů propálil vše, co mu stálo v cestě.

Jenže tři body nebyly Angličanům souzeny. Ve druhé minutě nastavení mohla Varšava vybuchnout nadšením. Linettyho střelu odrazili Angličané k Lewandowskému, jenž zleva odcentroval na malé vápno. Tam Damian Szymański vyhrál hlavičkový souboj se Shawem a vyrovnal na konečných 1:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele