Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina I, 2. kolo
28.03.2021 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Polsko nemělo problém s Andorrou, Lewandowski se prosadil dvakrát

Nebyla to žádná kanonáda, přesto si Polsko poměrně snadno dokráčelo pro první tříbodový zisk v kvalifikační skupině I. Na stadionu ve Varšavě porazilo slaboučkou Andorru 3:0. Dva góly vsítila osvědčená stálice Robert Lewandowski, jeden zásah přidal také Karol Świderski.

Poláci se v úvodu těžko prokousávali zformovanou obranou protivníka. V jedenácté minutě pálil nepřesně Bereszyński, o devět minut později zahrozili domácí z rohového kopu rozehraného Zielińskim, avšak hlavičku Milika nedokázal na zadní tyči dostat do sítě Krychowiak. Mezi 24. a 26. minutou se dvakrát do zakončení dostal Piątek. Nejprve bránu netrefil, při druhém pokusu lapil hlavičku útočníka Herthy Berlín brankář Andorry Iker.

Po půlhodině hry už ale domácí konečně prolomili defenzivu houževnatého soka. Centr Rybuse z volného kopu si našel Lewandowski, proti jehož voleji byl Iker krátký - 1:0. Druhou branku mohl uznávaný kanonýr přidat o osm minut později, kdy se k jeho nohám nečekaně prodral pas z pravé strany, překvapený Lewandowski ale nestihl zareagovat a míč se odkutálel těsně vedle tyče do zámezí.

Nečekané selhání napravil ostrostřelec mnichovského Bayernu deset minut po změně stran. Tentokrát Lewandowski obdržel balón po centru Jóźwiaka, následně polský forvard prokázal sílu v osobním souboji a zblízka prostřelil Ikera podruhé. Nedlouho poté mohli domácí navýšit náskok na rozdíl tří branek. Po zmatku po rohovém kopu se k zakončení dostal Piątek, jenže jeho dost možná gólovou střelu zablokoval v daný moment správně postavený Cervós.

Sice nic nenasvědčovalo, že by Andořané měli s osudem zápasu nějak zamávat, nicméně dvoubrankový náskok pořád nedodával Polákům potřebnou dávku klidu. Garcia navíc v 67. minutě hlavičkou prokázal, že i hosté umí ojedinělé akce zakončit. Šlo však nakonec o ojedinělé a navíc nepřesné ohrožení. "Bialo-czerwoni" si nakonec dokráčeli pro snadnou výhru o tři branky. V 88. minutě totiž Grosicki vyhledal před bránou Świderskiho, jenž svým premiérovým gólem v národním dresu stanovil konečné skóre duelu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Elmas

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele