Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 9. kolo
03.09.2021 03:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Giorgian De Arrascaeta (© AFP)

Nepříliš záživné utkání v Limě skončilo remízou

Opět se potvrdila vyrovnanost většiny jihoamerických reprezentací a střetnutí Peru s Uruguayí skončilo remízou. Uruguay dále pokračuje v nevýrazných výkonech, přesto se drží stále na postupové pozici. Peru naopak s domácí remízou vůbec nemůže být spokojené a pokud se chce zapojit do boje o postup, musí začít pravidelně naplno bodovat.

Uruguay tentokrát neměla k dispozici ani Suáreze, ani Cavaniho, tudíž se na hrotu útoku představil Maxi Gómez. Ani on však nedokázal být neustálou hrozbou pro soupeřovu obranu. Utkání začalo spíš v pomalejším tempu a na první střelu museli diváci čekat až do 11. minuty, kdy ale Maxi Gómez Galleseho nijak nevystrašil. Zápas dále pokračoval jako taktická bitva a až ve 22. minutě byla k vidění první vážnější šance. Matías Viña se dostal po křídle až do pokutového území, bohužel pro svůj tým však pokazil finální přihrávku.

Jako blesk z čistého nebe tak přišel ve 25. minutě gól Peru. Po rohovém kopu se míč dostal k volnému Tapiovi, který střihl nůžkami a jeho střelu ztečoval mimo dosah Muslery jeden z bránících Uruguayců - 1:0. Nicméně o čtyři minuty později vyrovnával De Arrascaeta, a to z poměrně nenápadné akce. Střelec předchozího gólu Tapia chyboval v rozehrávce, míč se odrazil na hranici pokutového území právě k De Arrascaetovi a ten nedal přízemní střelou k tyči Gallesemu šanci zasáhnout. Po zbytek prvního poločasu už se ani jeden z týmů k žádné vážnější šanci nedostal.

Spíše taktická bitva pokračovala i po změně stran a na obou týmech bylo vidět, že zejména nechtějí udělat chybu. Ofenzivní kombinace vázly na obou stranách a obrany obou týmů byly natolik kvalitní, aby si s útoky soupeře poradily. V 63. minutě snad stojí za zmínku šance Florese, který se dostal ke střele z 20 metrů, slibnou pozici ale trestuhodně zazdil a ohrozil spíš rohový praporek než Muslerovu bránu.

V 69. minutě na druhé straně zahrozil Bentancur, ale i jeho střela byla především zápisem do statistik než skutečnou šancí. Za jasné dominance obou obran tak zápas dospěl k zasloužené remíze 1:1.

Autor: Jaroslav Novotný / youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele