Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 11. kolo
08.10.2021 03:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Christian Cueva (© AFP)

Peru se díky vítězství nad Chile vrátilo do boje o postup

Souboj dvou týmů, které oba před zápasem potřebovaly nutně vítězství, nakonec ovládlo Peru. Díky tomu se dokázalo vrátit do hry o postup, naopak Chile si o účasti na MS nejspíš už může jen nechat zdát.

První šanci zápasu si vypracovalo Chile, Núñezova střela však byla zblokovaná a Gallese si s ní tak v klidu poradil. Od této chvíle však bylo Peru lepším týmem. Nejprve to zkoušel v 8. minutě Guerrero, jeho střela však mířila jen do připraveného Brava. Zápas nepřinášel větší množství šancí, Peru však šlo do zaslouženého vedení ve 35. minutě. Nejprve Bravo fantasticky vychytal Peñu, na dorážku Cuevy už ale dosáhnout nemohl. Gólu předcházel kontroverzní moment, zda se míč nedotkl ruky jednoho z Peruánců, VAR však žádné porušení pravidel neodhalil. Ve zbytku prvního poločasu už byla k vidění jen velká spousta faulů a 2 žluté karty.

Druhý poločas přinesl přece jen více fotbalové kvality a také více šancí. První zajímavou příležitost měl ve 47. minutě Chilan Vegas, jehož bomba z dálky ale těsně bránu minula. Fantastickým zákrokem se pak v 64. minutě musel blýsknout veterán Claudio Bravo, který se jako tygr vrhnul po hlavičce Ramose mířící přesně k tyči. Claudio Bravo dělal, co mohl, druhému gólu ve své síti však nezabránil. Ve stejné minutě se totiž dostal k bombě z hranice vápna Peña. První ránu ještě Bravo chytil, obrana však nedokázala zabránit dorážce, po které už se mohl peruánský záložník radovat. V 72. minutě měl červenou kartu vidět Erick Pulgar za úder do obličeje Alexandera Callense, rozhodčí se však spokojil pouze se žlutou kartou. V samém závěru zápasu se Callens mohl pomstít alespoň gólem, svou hlavičku z malého vápna ale nedokázal umístit do Bravovy brány.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele