Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina H, 1. kolo
24.03.2021 20:45 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Artjom Dzjuba (© AFP)

Rusko se na vítězství docela nadřelo, Maltu nakonec skolilo venku o dva góly

Statečně se Malta prala na podzim v Lize národů v nejhorší výkonnostní lize, byť se postupu do vyšší úrovně nakonec nedočkala. A v kvalifikačním cyklu na světový šampionát konaný v Kataru se rovněž snažila vehementně rvát s favorizovaným Ruskem, a ačkoli nakonec přece nenašla cestu za toužebným a nečekaným bodovým zdarem, nemusí se za svůj výkon stydět.

Hosté vlastně tak trochu potvrdili, že jejich mizerný závěr Ligy národů z listopadu loňského roku, během něhož třeba utržili pětigólový debakl od Srbska, nebyl možná jenom jakýmsi krátkodobým výpadkem. Ne že by ve finále nepotvrdili roli favorita a statisticky nevykazovali o něco lepší čísla, je každopádně potřeba připomenout, že o povinné vítězství se strachovali.

I když v prvním poločase byli svěřenci trenéra Stanislava Čerčesova lepším týmem a zapsali si na své konto dva přesné zásahy, po obrátce celek od Středozemního moře výrazně navýšil obrátky a značně hru vyrovnal. Podařilo se mu snížit, více již však nestihl. Rusové v závěru skórovali potřetí, své vystoupení, hlavně ve druhé půli, ale nemůžou hodnotit zcela pozitivně.

Prvotní minuty tohoto souboje nabídly velmi opatrný fotbal, z jakéhosi kolíbání obě družstva aspoň trochu vysvobodil v 17. minutě J. Mbong, jehož zakončení musel zastavit až hostující brankář Šunin. Rusko se v podstatě poprvé zásadněji osmělilo až ve 23. minutě a radovalo se hned ze vstřelené branky. Do té chvíle mimochodem neprověřilo napřímo gólmana Bonella.

Poté ovšem předvedli velmi povedenou kombinaci, Ionov si narazil u vápna s Karavajevem, následně Fomin poslal míč do míst u pokutové značky, kde na hranici ofsajdu balancoval Dzjuba, a ten balón prostrčil pod Bonella. Ve 32. minutě zkoušel odpovědět Teuma, avšak i v tomto případě si Šunin poradil a šanci mužstva kouče Devise Mangiy dokázal zlikvidovat.

Ve 35. minutě se zdařilo Rusku navýšit svoje vedení, po přihrávce Dzjuby zamířil z blízkosti z pravé strany na bližší tyčku Fernandes, nicméně tenhle moment jako by ho zkrátka poslal do přílišné pohodlnosti. V 56. minutě tak J. Mbong svou parádní dělovkou zařídil Maltě gólový úspěch, ovšem v 89. minutě jistil Sobolev tříbodový zisk Sborné po pobídce Al. Mirančuka.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:6

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele