Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina B, 2. kolo
28.03.2021 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Sebastian Larsson (© AFP)

Švédsko nastřílelo v Prištině tři góly

Bezproblémové vítězství zaznamenala v Kosovu reprezentace Švédska. Hosté i s hvězdným Zlatanem Ibrahimovićem porazili místní výběr o tři góly a na začátku kvalifikace zůstávají stoprocentní. I když se útočník AC Milán gólově neprosadil, tak byl vidět a dvěma asistencemi se podílel na brankách Augustinssona a Isaka. Třetí gól Tre Kronor zařídil z pokutového kopu Larsson.

Kosovo patří z nižších výkonnostních košů mezi nejvíce nebezpečné soupeře a Švédi to dobře věděli. V Prištině ale začali dobře a rychle se uklidnili vedoucí brankou. Ve 12. minutě vrátil odražený balón zpátky před branku svým typickým stylem Ibrahimović a před Ludwigem Augustinssonem zívala prázdná branka, kterou obránce Werderu Brémy bez potíží trefil. O pět minut později se hnal na brankáře Ujkaniho Alexander Isak, kličkou doprava si dobře udělal prostor pro zakončení, jenomže branku trestuhodně přestřelil.

Čas útočníka španělského Realu Sociedad teprve měl přijít. Ve 35. minutě ho Ibrahimović našel další přesnou přihrávkou a tentokrát už Isak zamířil do černého. Kosovo si schovalo svojí příležitost až na závěr prvního poločasu a šikovný pokus Bersanta Celiny skončil na horní síti.

Švédsko mohlo být po prvním poločase určitě spokojeno, nicméně hostující kouč nabádal své svěřence k rychlému ukončení zápasu v podobě třetí branky. Emil Forsberg z úhlu Ujkaniho nepřekonal a stejně si vedl i po hodině hry a další přihrávce z dílny nestárnoucího Ibrahimoviće. Zlatanův čas se naplnil v 67. minutě, kdy přenechal své místo na hřišti Marcusi Bergovi a krátce poté vstřelili Tre Kronor třetí gól. Hlavní sudí odpískal v pokutovém území Kosova hru rukou a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Sebastian Larsson.

O vítězi utkání již nebylo nejmenších pochyb. V závěru zápasu měly ještě oba celky dobré možnosti skóre upravit, ale jak Forsberg, tak na druhé straně Kryeziu neuspěli. Krom bodů ztratili domácí i zkušeného Valona Berišu, který v nastavení trefil loktem Lustiga a sudí mu udělil po druhé žluté kartě červenou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, fifa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele