Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - baráž - semifinále
24.03.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Aleksandar Trajkovski (© AFP)

Šok v Palermu! Itálie končí, dál jde Severní Makedonie

Sedmnáct. Tolik branek dal za svého působení v Palermu útočník Aleksandar Trajkovski. Dnes si zde připsal gól číslo 18 a definitivně tím zlomil ducha Italů. Po jediném Trajkovskiho zásahu je jasné, že se Italové podruhé v řadě mistrovství světa nezúčastní.

Historie se opakuje. Baráž je pro Italy sprosté slovo, které místní fotbalové fanoušky dodnes budí ze spaní. A dnešní večer to ještě přiživil. Národ fotbalových fanatiků se totiž dočkal prodloužení noční můry, neboť se ani tentokrát Manciniho svěřenci nepodívají na mistrovství světa! Celkově se jim to nepovedlo třikrát, přičemž teď už podruhé v řadě.

Přitom sestava, kterou Mancini zvolil, rozhodně měla na víc. Insigne, Immobile, Verratti, Berardi nebo Barella, to všechno jsou hráči těch nejvyšších kvalit. A ostatně od prvních minut byli aktivnějším týmem. Často se hnali vpřed, jenže chvílemi chtěli míč zavézt přímo do kuchyně. A především si domácí dnes večer v Palermu netykali s koncovkou. Po třiceti minutách mohl Italy poslat do vedení Berardi, jenže míč přímo od brankáře Dimitrivskiho poslal jen slabě do jeho náručí.

Italům snahu nelze upřít, ale zakončení byla bída. Dalo by se říct, že pokračovali v mistrovské kocovině, kterou předváděli od té doby, co vyhráli mistrovství Evropy. Špatné zakončení, v ofenzivě vyloženě nezajímavý projev. Domenico Berardi neuspěl ani v další šanci, tentokrát v začátcích druhé půle. Jeho ránu v poslední možné chvíli odvrátila hostující obrana na roh.

Jen těsně nad bránu mířil o chvíli později střídající talent Raspadori. Italům pomalu docházely síly i naděje, zápas spěl k prodloužení. Toho se ale nedočkal. Stadion Renza Barbery, který po čtyři léta nazýval svým domovem, totiž v nastavení šokoval Aleksandar Trajkovski. Zkušený střelec dostal moře prostoru za vápnem Italů a nádhernou ranou přesně k tyči nedal Donnarummovi šanci zasáhnout! Sen Italů končí, dál jde outsider.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1 po prodloužení

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
oli9

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ranoth

Itálie chce zapomenout na minulý šok z baráže

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
penepi

CR na MS

Reagovat
Benfica

Este chyba vyhrat jeden zapas...

Reagovat
crusty

aj tak tam bude do počtu ako každé MS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

Palermo jo.. tak to hráči Itálie nedožijí rána..

Reagovat
Benfica

WTF???

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

Tak aspoň posledný dôvod ignorovať MS v Katare

Reagovat
Zark

to ms skončilo ještě dřív než začalo, aspoň bude více čas na normální věci

Reagovat
DelPiero137

Mala utecha ale predsa, druhe MS bez Talianov? To su sraci....

Reagovat
Alberto Aquilani

Treba pri tom góle sledovať Peperummu... sloníča na prechádzke a tak to aj dopadlo. Lepší brankár by to chytil.

Inak teda, ako som čakal že Taliani vyletia na ME niekedy v štvrťfinále, tak to ešte potiahli celkom pekne. Reálne tento tím s Immobilem a Insignem v útoku, s podpriemernými bekmi (Spinazzola bol veľká pridaná hodnota) má ďaleko od nejakej svetovej špičky, ale to ME je akurát taký ten formát, ktorý im prial.

Prekaučoval to aj Mancini. Nechápem prečo celý zápas lipol na tom 4-3-3. Raspadori po príchode zmenil trikrát post.

Reagovat
Csaplárova past

Uz jsem zazil hodne, ale toto je teda mrda

Reagovat
smazaný uživatel

Jak má Mancini postavenou smlouvu?

Koho jiného dát k těm mladým? Zariskovat s Danim? Radši bych, aby vedl klub..

Reagovat
10

Insigne do Kanady je nejlepší věc, co Azzurri mohla potkat. Ještě by mohl ukončit repre kariéru Immobile, protože on se na těch dvou nepostupech podílel dost zásadním způsobem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako na Euru byla klika, že ve skupině měl formu Berardi a potom Chiesa. Protože jinak je ten útok naprosto tragickej. Bez jakýkoliv přidaný hodnoty. Immobile měl být z repre pryč dávno a on přitom pořád smrdí v základu.

Reagovat
DelPiero137

WFT Taliania vzdy vedia spravit hanbu ale toto?! Druhe MS bez Squadry to je na prevrat.

Diky Mancio za ME ale chce to zmenu.

Reagovat
mastakillah

tohle je vážně průser, ale co si budeme nalhávat. Ten útok prostě nefunguje a obránci jsou spíše průměrní. Za Bonucciho s Chiellinim tam prostě není náhrada

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele