Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina C, 1. kolo
25.03.2021 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Domenico Berardi (© AFP)

Itálie má první body, snadno porazila Severní Iry

Italové si bez větších potíží poradili se Severním Irskem a v kvalifikaci na mistrovství světa mají první tři body. O ty se svými trefami zasloužili útočníci Berardi a Immobile.

Italové začali proti Severním Irům velmi dobře a sebevědomě. Hosté naopak jejich útočné výpady nestíhali bránit a udržet čisté konto se jim dařilo jen 14 minut. Pak totiž zkušený bek PSG Alessandro Florenzi krásným obloučkem vyslal do sprintu Domenica Berardiho, který si ukázkově zpracoval míč a posunul si jej do vápna. V něm z úhlu překvapil brankáře Peacock-Farrella a Italové vedli!

Krátce poté se snažil hostující Magennis vymodlit penaltu po pádu ve vápně, ale sudí byl opačného názoru a faul nepozoroval. Magennis o chvíli později zkusil fotbalovější ukázku, jenže jeho rána na přední tyč Donnarummu z klidu nevyvedla. Prim hráli Italové. Pellegrini krásně uvolnil Insigneho, který si míč zasekl a zkusil vypálit, jenže mířil jen do míst, kde se pohyboval Peaccok-Farrell.

Ještě než skončil první poločas, Italové se dočkali další trefy. Pět minut před změnou stran si Donnarumma nejprve stáhl vysoký míč a rychle rozehrál. Pellegerini s míčem neotálel a vysunul Insigneho. Souhra dvou Lorenzů a kapitánů svých klubů vedla k asistenci Cira Immobileho. Římský forvard utekl svému strážci, dostal se do vápna a tvrdou střelou překvapil pozdě reagujícího Peacocka-Farrella - 2:0.

Po změně stran to chvíli vypadalo, že se Severní Irsko přeci jen zmátoží a dostane se zase do hry, protože razantně zrychlilo svou hru a několikrát se dostalo na dostřel Donnarummy. Jenže šance měla Itálie. Sedm minut po změně stran si naběhl na centr ze strany Ciro Immobile a hlavičkoval na zadní tyči těsně vedle.

Přesto mohli hosté aspoň snížit. Jmenovitě to byl Whyte, který dostal balon od Locatelliho, který absolutně nezvládl malou domů a vlastně jen namazal míč soupeřů. Naštěstí pro Italy ale byl v bráně jistý Donnarumma, který skvěle přečetl celou situaci, včas vyběhl a efektním zákrokem vyrazil Whyteův pokus o střelu.

Oba týmy vystřídaly několik svých opor a utkání už se ke svému konci jen dohrávalo. Dvě minuty před koncem zápasu málem Donnarumma přišel o čisté konto. Další chyba v rozehrávce z italské strany vedla k rychlému ataku Severního Irska, který po nahrávce od Davise zakončoval McNair. Jenže ten z ideální pozice přestřelil italskou bránu!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
berliner

Jedeme S.Irsko prani 1:1, tip 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele