Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina D, 6. kolo
07.09.2021 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Antoine Griezmann (© AFP)

Francie díky dvěma trefám Griezmanna porazila nemohoucí Finy

Francie si bez větších potíží poradila s naprosto bezbranným soupeřem a Finsko se domů vrací po přídělu dvou branek. Rozdíl mohl být mnohem větší, ale Griezmann ostatní šance zahodil stejně jako Benzema.

Francie vstoupila do utkání jako jasný favorit a při pouhém pohledu na soupisku se asi hostujícím obráncům muselo udělat trochu nevolno. Martial, Pogba, Griezmann nebo Benzema, to byla jména, která budí strach. A to přesto, že Francii se v tomto kvalifikačním cyklu zdaleka nedaří tak, jak by si fanoušci ze země galského kohouta představovali.

Už od prvních minut ale Francie dávala jasně najevo, že dneska chce tři body za každou cenu a s nižším bodovým přísunem se vůbec nehodlá smířit. Pogbova rána ještě brankáře Hradeckého nevyrušila, ale po další kombinaci s ním se ke střele dostal Anthony Martial. A jeho projektil už byl o poznání nebezpečnější.

Pořádnou práci porce mu připravila také 22. minuta, v níž Antoine Griezmann kombinoval u finského vápna s Karimem Benzemou a narazil mu míč na ránu. Hroťák Realu Madrid pálil z první velmi povedeně a Lukáš Hradecky musel jeho tvrdou ránu ze všech sil vyrážet nad bránu!

Finové na tohle varování nedbali a o tři minuty později inkasovali. Anthony Martial si seběhl k postranní čáře, odkud našel za vápnem Karima Benzemu. Útočník Realu Madrid posunul balon patou do šestnáctky, kde našel Antoinea Griezmanna. Posila Atlética Madrid pohybem oklamala prvního obránce a pak poslala míč ke vzdálenější tyči naprosto samozřejmě - 1:0.

Po půlhodině hry mohlo Finsko prohrávat větším rozdílem. Stačilo, kdyby Dubois dokázal centr od Adriena Rabiota usměrnit trochu lépe. Takhle bylo na Hradeckém, aby celou situaci vyřešil rychlým vyběhnutím. O pár minut později pálil už v pádu Paul Pogba a jeho rána poslala míč asi půl metru vedle brány.

Francouzům se povedl také nástup do druhého poločasu. Po sedmi minutách se ještě Hradecky dokázal vytáhnout a zneškodnil pokus Adriena Rabiota, ale o minutu později už zasáhnout nedokázal. Opět se o to postaral Antoine Griezmann, jemuž se po návratu do Atlética viditelně ulevilo. Léo Dubios stihl po nahrávce Karima Benzemy poslat míč do vápna, kam si naběhl nevysoký Griezmann. Opět tělem oklamal obránce a z velkého úhlu našel skulinu mezi Hradeckym a tyčí - 2:0.

Spolupráce mezi Benzemou a Griezmannem Francii dnes vycházela skvostně a po hodině hry chybělo Griezmannovi jen trochu přesnosti, aby zužitkoval další pas od někdejšího talentu Lyonu. Griezmann byl suverénně nejnebezpečnějším mužem na hřišti a o hattrick se neúspěšně pokoušel také dvacet minut před koncem. Mířil ale těsně vedle. Atraktivní utkání završil v 86. minutě Karim Benzema, který nechal vyniknout Hradeckého.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele