Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 2. kolo
28.03.2021 18:00 CET
8 : 0
(5:0)
Stadión:
MCH Arena, Herning

Reportáž

Mikkel Damsgaard (© AFP)

Dánsko nasázelo Moldavsku osm branek a s přehledem vévodí skupině F

Dánsko v poslední době předvádí vynikající výkony a jeho hladký úspěch nad Moldavskem se čekal, ovšem takto vysoká výhra už rozhodně ne. Hosté totiž ve čtvrtek předvedli celkem kvalitní výkon proti Faerským ostrovům a dlouho sahali po vítězství (1:1), ovšem nyní v Herningu zaostávali ve všech ohledech a domů odjíždějí s ostudnou porážku 0:8. Domácí navíc vsítili hned pět branek v úvodních osmatřiceti minutách.

Severský výběr si před pár dny poradil s Izraelem a dokázal ho porazit po výsledku 2:0, nyní však předvedl ještě mnohem lepší výkon a s chutí si zastřílel. V tabulce mu tak patří suverénní první místo s úctyhodným skóre 10:0, naopak svěřenci italského trenéra Roberta Bordina se propadli na poslední pozici s jediným bodem a vskutku zažili studenou sprchu. Se svým favorizovaným soupeřem drželi krok pouze v úvodní čtvrthodině.

Dánové drželi míč z více jak sedmdesáti procent a jedenáctkrát vystřelili mezi tři tyče, naprosto zoufalý brankář Namaşco se jen neustále ohlížel do vlastní branky. První zajímavější moment byl k vidění 18. minutě, jelikož Carp ve vlastní šestnáctce nešťastně poslal k zemi Andersena po přímém volném kopu v podání Olsena a ázerbájdžánský rozhodčí Ağayev bez váhání nařídil pokutový kop.

K němu se postavil útočník francouzského Nice Kasper Dolberg a svůj přízemní pokus s přehledem usměrnil do levého spodního rohu. Neuběhly ani další tři minuty a Dánsko vedlo o dvě trefy, jelikož po chybě hlavičkujícího Reabciuka převzal míč Olsen a poté ho předložil před branku pro rozběhnutého Mikkela Damsgaarda, jenž se ve skluzu trefil k levé konstrukci mimo dosah marně se natahujícího Namaşca.

O osm minut později znovu zafungovala úplně stejná spolupráce. Aktivní Olsen se krásně otočil s balónem a do volného prostoru ho předložil právě Damsgaardovi, který zcela sám před moldavský strážcem nezaváhal a chytrou přízemní střelou ho bez problémů překonal - 3:0. Tým vedený koučem Kasperem Hjulmandem v žádném případě nepolevoval ani v následujícím průběhu a svou čtvrtou trefu přidal zhruba deset minut před přestávkou.

Centr z levé strany od Boilesena propadl přes Olsena až k zapomenutému Jensu Strygeru Larsenovi. Devětadvacetiletý obránce italského Udinese se elegantní kličkou zbavil Reabciuka a z osmi metrů zakroutil míč přímo k protější tyči. Jenže ani v tuto chvíli kanonáda Dánska neskončila. Ve 38. minutě se v pokutovém území Moldavska parádně otočil s balónem Mathias Jensen a po zemi rozvlnil síť kolem dívajícího se Namaşca.

Dánsko bylo při chuti také ve druhém poločase a ani ne po třech odehraných minutách vedlo dokonce o šest gólů. Podruhé v tomto střetnutí se prosadil Dolberg, neboť využil parádního pasu Damsgaarda a hlavou z bezprostřední blízkosti zavěsil pod břevno. Teprve od tohoto momentu domácí polevili a hosté se přeci jen dostali do hry, jenže v závěrečných deseti minutách kapitulovali ještě dvakrát.

V 81. minutě se dostal do výhodné pozice střídající Robert Skov a svou prudkou ranou z mírného úhlu zamířil mezi nohy pozdě reagujícího Namaşca - 7:0. Minutu před koncem normální hrací doby měl přesnou mušku také další střídající hráč. Pětadvacetiletý forvard německého Unionu Berlín Marcus Ingvartsen se totiž opřel do odraženého balónu z patnácti metrů a zcela prázdnou branku nemohl minout.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele