Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina G, 3. kolo
30.03.2021 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Alexander Sørloth (© AFP)

Norsko napravilo selhání s Tureckem a z Černé Hory si veze všechny tři body

Norsko po úvodním snadném vítězství nad Gibraltarem (3:0) nezvládlo domácí duel s Tureckem a podlehlo mu naprosto stejným poměrem, nyní však zvládlo další důležitý zápas v černohorské Podgorici. Díky brance Alexandera Sørlotha zhruba deset minut před přestávkou zvítězilo nejtěsnějším poměrem 1:0 a v úvodní blok tohoto kvalifikačního cyklu zakončilo na čtvrtém místě skupiny B se šesti body.

Domácí naopak nenavázali na předchozí dva úspěchy s Lotyšskem (2:1) i Gibraltarem (4:1) a se shodným počtem bodů jim náleží třetí pozice. V dresu severského výběru znovu nastoupil od samého začátku hvězdný útočník Erling Håland a ani ve třetím utkání za sebou se mu nepovedlo skórovat. Úvodní větší možnost tohoto úterního zápasu se urodila krátce po dvaceti odehraných minutách, ale pohotová střela Thorsbyho proletěla těsně vedle levé tyče.

Svěřenci trenéra Miodraga Raduloviče byli poprvé vidět ve 26. minutě, jenže Đurđević po odvážném sólu přes dva protihráče vyhořel ve stoprocentní šanci a zblízka nepropálil pozorného brankáře Jarsteina. Ani ne o tři minuty později zahrozil na druhé straně obránce Svensson, když po zpětné nahrávce od Ødegaarda mířil zhruba o půl metru vedle vzdálenější konstrukce. Mírný favorit vsítil jediný gól tohoto střetnutí ve 35. minutě.

Na levé straně pokutového území odvedl pořádný kus práce Mohamed Elyounoussi a těsně před brankovou čarou ještě stačil přihrát nabíhajícímu Sørlothovi, jenž z bezprostřední blízkosti snadno rozvlnil síť. Norové nepolevili ani po změně stran a po třech minutách hry se mohl podruhé prosadit Sørloth, avšak tentokráte pálil z hodně ostrého úhlu a míč poslal mimo prostor tří tyčí. Ihned na to mohl srovnat domácí kanonýr Jovetić, ovšem jeho prudkou hlavičku po centru z křídla dokázal zneškodnit Jarstein brilantním zákrokem.

Po necelé odehrané hodině neměl štěstí ani Haksabanović, jehož přízemní pokus z nadějné pozice minul levou konstrukci o několik decimetrů. V 75. minutě se opět blýskl Jarstein, neboť ukryl ve svém náručí nebezpečnou hlavičku Saviče. Černohorci si až do závěrečného hvizdu nic dalšího nevytvořili a naopak v nastaveném čase mohli inkasovat podruhé, nicméně King svou ranou pouze orazítkoval bližší tyč.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, fifa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele