Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina J, 10. kolo
14.11.2021 18:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Kai Havertz (© AFP)

Arménie rozjeté Německo nezaskočila, doma prohrála o tři branky

Německo završilo působení v kvalifikačním cyklu v boji o postup na MS v Kataru očekávaně, v Arménii stvrdilo roli favorita i v okleštěném složení a první pozici v tabulce ozdobilo svou celkově devátou výhrou v rámci skupiny J. Domácí nakonec obsadili až čtvrté místo, přestože ještě před listopadovým programem reálně mohli prahnout po postupu do dodatečné baráže.

Uběhlo pouze pět minut a Německo si vytvořilo svou první tutovku v utkání. Sané unikl podél levé strany, následně poslal míč na přední tyčku, kam si sběhl Havertz, avšak ten z blízkosti trefil pouze brankovou konstrukci. V 15. minutě už každopádně Havertz gólově udeřil, jelikož přihrávku od Hofmanna, tentokráte zprava, zužitkoval z brankového území jednoduchou tečí.

Hosté pokračovali ve své útočné aktivitě i nadále, ve 23. minutě se hodlal uvést na střeleckou listinu Sané, nicméně jeho zakončení nebylo natolik povedené, aby výrazně ohrozilo brankáře Bučněva, jenž teď mimochodem dostal přednost před zkušeným Jurčenkem. Ve 26. minutě již Sané přece jenom pálil o dost nebezpečněji, Bučněv však vytáhl vážně moc povedený zákrok.

Ve 27. minutě se poprvé ozvali rovněž domácí, a to prostřednictvím Spercjana, jenže ten svou pravačkou bránu pouze přestřelil. Od té chvíle jako by se Němci v ofenzívě trochu odmlčeli a naopak jejich sok srovnal krok. A kdo ví, jakým směrem by se nakonec utkání upínalo, kdyby do pauzy uhlídal aspoň jednobrankové manko. Nakonec totiž v nastavení podruhé inkasoval.

Arbitr Letexier původně nechal souboj bránícího Voskanjana a útočícího Neuhause ve vápně bez povšimnutí, VAR mu ovšem nakonec poradil, aby si zkontroloval situaci na videu, a po delším přemýšlení nakonec nařídil penaltu. K té se postavil Gündogan, jenž si počínal hlavně účelným způsobem, čili zamířil z docela krátkého rozběhu přesně do protipohybu Bučněva.

Zkraje druhého poločasu chtěl definitivně zlomit odpor svého protivníka Havertz, jeho pokus ale jenom proletěl kolem vzdálenější tyčky, v 50. minutě nicméně evropský fotbalový gigant přece gólově zaúřadoval. Velkou vinu na tomhle obdrženém gólu měl Bučněv, který podcenil střelu po zemi od Gündogana, meruna mu sjela z rukavic a zapadla za jeho brankovou čáru.

Arménie se ani za tohoto stavu nevzdala a mínila si zapsat čestný úspěch. Třeba v 56. minutě se snažil skórovat Bajramjan, zacílil ale jen do boční sítě, v 59. minutě se každopádně dočkala odměny, když pokutový kop, nařízený za faul Neuhause na Terterjana ve vápně, Mchitarjan využil. Poslední slovo však měli hosté, Hofmann totiž v 64. minutě mířil přesně na bližší tyč.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele