Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 5. kolo
11.10.2021 01:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Rodrigo De Paul (© AFP)

Argentina proti Uruguayi prodloužila svou sérii neporazitelnosti

Druhé největší jihoamerické derby a zároveň nejčastěji hraný zápas na světě ovládla s přehledem Argentina, která tak prodloužila impozantní sérii neporazitelnosti. Naopak Uruguay musí pořádně zabrat. Předváděná hra stále rozhodně není dobrá.

Byla to však právě Uruguay, která začala zápas lépe. Už na začátku 6. minuty se totiž dostal z úhlu do zakončení Suárez, jeho střelu zblízka však gólman Martínez zlikvidoval. Zápas pokračoval v dobrém tempu a v 9. minutě byla k vidění šance na druhé straně. Po nakrátko rozehraném rohu se do vápna dostal Lo Celso, který jen těsně minul vzdálenější tyč Muslerovy brány. Po těchto velkých šancích však přišla pasáž plná faulů ve středu hřiště, která mnoho fotbalové krásy nenabídla. Tu přerušil ve 21. minutě Luís Suárez, který po Viñově centru vypálil krásně z voleje, Martínez však předvedl ještě lepší zákrok. Na druhé straně mohl ve 26. minutě skórovat Lautaro Martínez, který však krásný De Paulův centr nedokázal nasměrovat do brány.

O chvíli později zase Suárez nastřelil tyč argentinské branky. Tyč zvonila ve 33. minutě i na straně Uruguaye. V tomto případě ji nastřelil Lo Celso, který nejprve udělal kličku gólmanovi, dvojici obránců na brankové čáře však nepřekonal a trefil břevno, od kterého se míč odrazil přesně na brankovou čáru. Tady měla Uruguay obrovské štěstí. Naopak ve 38. minutě Uruguay rozhodně štěstí neměla a inkasovala velmi kuriózní gól. Lionel Messi chtěl obloučkem poslat za obranu Martíneze, všichni hráči včetně Muslery ale míč minuli, a ten tak vesel proskákal až do brány. Argentina pokračovala ve vynikajícím výkonu a ve 44. minutě šla do vedení 2:0. Rodrigo De Paul využil přihrávky Martíneze a prostřelil po zemi Musleru. První poločas nabídl opravdu skvělou podívanou.

Uruguay se po změně stran snažila zápas ještě zdramatizovat, dva góly na konci poločasu ale s její psychikou zamávaly. Argentina kontrolovala hru a nepouštěla svého soupeře do šancí. Naopak sama byla nebezpečnější, jen nedokázala své náznaky šancí dotáhnout až do finále. To se změnilo v 62. minutě, kdy se prosadil Lautaro Martínez, který využil De Paulův křížný přízemní centr. Asistenci si sice díky drobné teči De Paulovy přihrávky připsal Lo Celso, byl to právě De Paul, který celý zápas ukazoval, že je momentálně naprosto klíčovým hráčem Scaloniho týmu. Argentina dále pokračovala v suverénním výkonu a v 68, minutě zachránil svůj tým od 4. gólu jen skvělý zákrok Muslery. Stejná situace se opakovala i v 74. minutě. Messiho střela z 80. minuty zase mířila těsně vedle. Ve zbytku zápasu už Uruguay nedokázala výrazněji zahrozit a Argentina tak svého rivala porazila 3:0.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele