Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
24.03.2017 18:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Turecko - Finsko 2:0

Turci dokázali v Antalaya Areně porazit hostující Finsko především díky skvělé první půli. Během prvních patnáct minut se dvakrát trefil střele Cenk Tosun, který díky dvěma zásahům zajistil svému týmu cennou výhru. Hostující Finsko přidalo až příliš pozdě a žádné body na něj nezbyly.

Turci vyběhli na svého soupeře v plné síle, takže jsme na hřišti mohli od začátku vidět hráče jako Topal, Köybaşı, Inan, Turan, Şenı, Şahan nebo Tosun v roli vysunutého útočnka. Hosté naopak sázeli na schopnosti brankáře Hradeckyho nebo ofenzivní schopnosti trojice Hetemaj, Pohjanpalo a Pukki. V prvních chvílích se hra přelévala ze strany na stranu a viděli jsme hodně živé utkání.

Pak Hetemaj vyslal nepřesný střelecký pokus, takže brankář Babacan mohl zůstat v klidu. Pak se ale domácí ochozy konečně mohly začít hýbat. Po centru Köybaşıho se míč několikrát odrazil a skončil u Cenkta Tosuna. Ten byl sám před brankářem Hradeckym, takže mu stačilo zpracovat balon a jednoduše jej poslat do sítě - Turci vedli velmi brzo o jednu branku.

Nebylo to ale v žádném případě všechno, protože se domácí ihned postarali o to, aby se Finsko nevzpamatovalo jen tak rychle. O pouhé tři minuty později se totiž domácí prosadili znovu a znovu to byl Cenk Tosun. Další branku si připsal po rohovém kopu, na který si naskočil a přesnou hlavičkou navýšil skóre svého týmu o dvě branky.

Po velmi rychlém a aktivním úvodu se domácí drželi míče a Finsko naopak velmi těžko hledalo cestu k bráně. Volkan Şen pak vyslal celkem zdařilou ránu ze střední vzdálenosti, Hradecky byl ale připraven. Pár minut před koncem první půle se dostal k dobré příležitosti Perparim Hetemaj, jenže zkušený záložník nakonec orazítkoval jen brankovou konstrukci a smůla hostí pokračovala.

Robin Lod se dostal ke střele z voleje zpoza vápna pár minut po změně stran, ale balon mu moc nesedl a stav se neměnil. Do šance se o pár minut později dostal také hostující střelec Teemu Pukki, ale rána z otočky byla slabá a mířila jen do míst, kde stál Babacan. Ke gólu nevedla ani akce Perparima Hetemaje, i když nutno uznat, že po změně stran hráli Finové mnohem otevřenější fotbal.

Finové ale rovněž dobře bránili, což bylo vidět při šanci Volkana Şena. Ten si dobře zpracoval míč, jenže do jeho rány mu skočil obránce Finů a míč zablokoval. V domácím dresu si další start připsal také mladý talent Emre Mor, který však místo gólů spíše poutal pozornost teatrálními pády a nepovedenými kombinacemi. Další branku mohli domácí přidat v samotném závěru, když Ünal trefil ve třetí minutě nastaveného času jen břevno Hradeckyho branky.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele