Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
08.10.2017 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovensko splnilo povinnost a o jeho osudu rozhodne zítřek.

Slovensko svůj úkol zvládlo a dokonce obdrželo důležitou pomoc od Slovinců, ale jejich postup do baráže však stále není jistý. Rozhodne zítřejší hrací den a zápasy Chorvatska a Walesu. Slovensko porazilo Maltu bez problému 3:0, díky dvěma brankám Nemece a jednoho gólu Dudy.

Slovensko mohlo udržet ve hře o baráž jen vítězství a pomoc Slovinců. Slováci zápas s Maltou zvládli a jelikož Slovinci remizovali se Skoty, rozhodnou o osudu Slováků zápasy Chorvatska a Walesu. Svěřenci Jána Kozáka by potřebovali zaváhání alespoň jednoho z nich.

Zápas s Maltou měl jednoznačný průběh, Slováci byli po celou dobu utkání jasně lepším týmem a vedení se ujali ve 33.minutě, kdy se po kolmici Hamšíka zmocnil balónu Adam Nemec a přízemní střelou na vzdálenější tyč překonal golmana Hogga. Domácí měl do konce poločasu i další příležitosti, ale ke změně skóre už nedošlo.

Ve druhém poločase přišly do Trnavy dobré zprávy ze Slovinska a nabuzený domácí výběr ještě Maltu přitlačil k šestnáctce. V 63.minutě dostal ve vápně Adam Nemec spoustu času, navedl si balón ke středu a přesnou ranou zvýšil na 2:0 a když se za dalších šest minut prodral k přihrávce Rusnák, trefil na zadní tyči odkrytou klec Ondrej Duda a bylo vymalováno.

Necelých osmnáct tisíc diváků hnalo slovenský výběr kupředu a ti měli další velké příležitosti. Slovensko mohlo vyhrát ještě výraznějším rozdílem, ale to nebylo podstatné. Důležité je, že Slovensko nad Maltou vyhrálo a jelikož Slovinci remizovali se Skotskem, posunul se výběr Jána Kozáka na druhé místo. Zdali si Slováci zahrají baráž rozhodne až zítřejší hrací den.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

Niekde medzi 4:0 až 7:1, ale iné ma trápi. Výpočty ukazujú že veľmi ľahko môže vzniknúť scenár, pri ktorom Škóti remizujú v Ľubľane, budú mať 18 bodov, Slováci po vymazaní Malty rovnako 18 bodov a vďaka oveľa lepšiemu skóre skončia v tabuľke skupiny na 2. mieste. To psychicky vyrovnaného človeka nepoloží, ale zhruba 1% populácie ktoré inklinuje k samovražde ju najneskôr zajtra aj spácha, lebo s 18 bodmi na 99% Slováci skončia v tabuľke druhých na 9. mieste a žiadna baráž pre nich nebude.

Reagovat
xawi

vsetci su proti nam a preto sa dohodnu, ze neremizuju! Len kvoli tomu, aby postupili oni a nie slovaci!

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
klokan.paul

4:0

Reagovat
johnn

Hamšík simulant 3 krát za polčas prihral súperovi hmm.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele