Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

Reportáž

Rumunsko - Dánsko 0:0

Důležitý souboj ve skupině E nakonec svého vítěze nepoznal, domácí Rumunsko se rozešlo s konkurenčním Dánskem smírně bez branek. Po pěti odehraných utkáních tak má na kontě stále jen jedno vítězství, v tabulce mu patří čtvrté místo se šesti body. Severský výběr naopak dosáhl na svou premiérovou remízu a se sedmi body se dotáhl na Černou Horu, na třetí pozici je za tímto protivníkem pouze o skóre.

V úvodní čtvrthodině se hrálo z obou stran hodně opatrně, poté se poprvé ozvali domácí. V 18. minutě po zpětné přihrávce téměř od brankové čáry stanul na hranici brankového území zcela osamocený Keșerü, jenže ve stoprocentní možnosti selhal a trestuhodně mířil vysoko nad horní tyčku. Za dalších sedm minut se do velmi podobné pozice dostával Stanciu, jemuž k zakončení ve skluzu chyběl necelý krok.

Nicméně i přes aktivitu Rumunska mohli po poločase vést Dánové, poprvé výrazněji vystrčili růžky ve 43. minutě. Po pasu z levého křídla si na opačné straně pokutového území přehodil balón na levačku Eriksen a z osmi metrů pálil příliš vysoko. Po změně stran se hra hodně vyrovnala a po šancích nebylo ani vidu ani slechu. V polovině druhé půle vystřelil z hranice šestnáctky Marin, brankář Schmeichel, zkrotil jeho přízemní pokus v rukavicích.

Postupem času měli více ze hry hosté a v závěrečné desetiminutovce se probojovali ještě ke dvěma solidním příležitostem. Nejprve v 82. minutě po přímém volném kopu z pravé strany hlavičkoval z osmi metrů Vestergaard a vzdálenější konstrukci minul jen o pár decimetrů. Za dalších pět minut se zrodila největší šance nedělního duelu. Po centru Erinsena se v brankovém území protivníka zjevil Jørgensen a v pádu střílel nad břevno.

Ve zbývajících minutách se oba soupeři soustředili hlavně na defenzívu a nechtěli udělat chybu, výsledek se tedy neměnil. V příštím červnovém kole zavítá Dánsko do Kazachstánu a bude plnit roli favorita, Rumunsko se naopak pokusí překvapit na půdě vedoucího Polska.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip X...1:1

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele