Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
10.06.2017 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Polsko - Rumunsko 3:1

Polský národní tým si v domácím zápase s Rumunskem připsal páté vítězství v řadě a po výsledku 3:1 zůstává nadále svrchovaným lídrem skupiny E s šestibodovým náskokem na druhé Černohorce. Jako obvykle se o gólovou nadílku Poláků postaral Robert Lewandowski, jenž si i díky dvěma proměněným penaltám připsal hattrick a dotáhl se v kvalifikační tabulce střelců na vedoucího Cristiana Ronalda. Oba forvardi již mají na kontě úctyhodných jedenáct zásahů. Na tříbodovém zisku domácích již nic nezměnila ani parádní trefa Bogdana Stancua.

Po sedmadvaceti minutách hry rozhodčímu Buquetovi neunikl pád Roberta Lewandowského v náběhu do rumunské šestnáctky a francouzský sudí vedle žluté karty pro Christiana Sapunarua bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Sám faulovaný pak nabídnutou příležitostí nepohrdl a zkušeně poslal Polsko do vedení. Hosté byli v první půli nejblíže gólu pět minut před poločasovým odchodem do kabin, když z kraje šestnáctky natáhl k ráně levý bek Latovlevici, ovšem nezamířil přesně.

Místo srovnání tak krátce po změně stran přišlo pojištění polského náskoku. V sedmapadesáté minutě se z rohového kopu prosadil znovu nezastavitelný Lewandowski, jenž ze všech v pokutovém území vyskočil nejvýše a uklidil míč hlavou přesně k přední tyči. Hned záhy navíc si hostující stoper Tosca pustil míč příliš daleko, čehož napadající Zielinski využil k vybojování druhé penalty večera. I tentokráte souboj brankáře Tatarusanua s Lewandowskim dopadl úspěchem polského kapitána a o vítězi utkání již nebylo sebemenších pochyb.

Čtvrthodinu před koncem sice rána Bogdana Stancua, již nešťastně tečoval stínující Pazdan, zapadla až za záda bezmocně se natahujícího brankáře Szczesného, ovšem šlo již pouze o kosmetickou úpravu skóre na konečných 3:1 pro domácí. Poláky po letní pauze čeká prvního září výjezd do Dánska, zatímco Rumuni v ten samý den přivítají na domácí půdě Arménii.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele