Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
08.10.2016 20:45 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Polsko - Dánsko 3:2

Učiněné gólové hody nabídl večerní zápas kvalifikace na mistrovství světa mezi Polskem a Dánskem. Na první branku museli diváci čekat do dvacáté minuty, kdy se prosadila zřejmě největší ofenzivní hvězda na trávníku - forvard Bayernu Mnichov Robert Lewandowski dostal z levého křídla perfektní balon do vápna od Grosického a polský sniper se tváří v tvář Schmeichelovi nemýlil.

O čtvrt hodiny později pak novou posilu Neapole Milika zbytečně ve vápně zfauloval Jannik Vestergaard a polský kanonýr Lewandowski dostal další šanci na vstřelení gólu. Tu ze značky pokutového kopu beze zbytku využil, když zamířil na opačnou stranu brány, než kam brankář Leicesteru City Schmeichel skákal, a dostal domácí mužstvo do dvoubrankového vedení.

Krátce po začátku druhé půle hrdina polské repre zkompletoval svůj hattrick, když po sprintu téměř od poloviny hřiště dokázal už potřetí překonat bezmocného Schmeichela. Situaci pro hosty z Dánska o dvě minuty později aspoň trochu korigoval nešťastným vlastním gólem Kamil Glik, když po akci Kjaera s Poulssenem v šestnástce nešťastně hlavičkou srazil míč za záda vlastního gólmana a snížil tak na 1:3.

Střídající Poulssen, který do hry přišel až na druhé dějství, celý svůj vymezený čas na trávníku dokazoval, že měl možná hrát od samého začátku. V šedesáté minutě si s jeho střelou sice ještě výtečným zákrokem poradil gólman Fabianski, avšak o devět minut po další šanci dánského hráče už brankář Swansea lovil míč ze své sítě.

Dánům se tak jasně rozběhnutý zápas ještě podařilo zdramatizovat, ale vyrovnávací branku už nevstřelili a domácí tak z Varšavy vezou tři body.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele