Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
08.10.2017 18:00 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Polsko - Černá Hora 4:2

Polsko sehrálo s Černou Horou hodně zajímavý duel a především jeho dramatický závěr patřil ke skvělým diváckým zážitků. Polsko postupuje po tomto výkonu z prvního místa s 25 body na kontě, zatímco Černohorci, kteří ještě před utkáním doufali v zázrak, se na MS podívají jen jako diváci.

V prvních minutách byli polští hráči hodně aktivní a především Robert Lewandowski hodně hrozil kombinací s Grosickim a Zielińskim. Už v 6. minutě se lepší Poláci dostali do vedení. Piszczek vyvezl míč po pravé straně a následně nahrál pod sebe na Zielińskiho. Tomu se sice střela nepovedla, ale záložník Krzysztof Mączyński ji mohl s povděkem brát jako nechtěnou nahrávku před bránu - 1:0.

Hosté byli odhodllaní svému hostiteli tuto "laskavost" oplatit stejným způsobem. Filip Stojović se po přihrávce od Jankoviće dostal ke střele na hranici vápna, jenže brankář Wojciech Szczęsny si poradil. Gól padl na druhé straně. Piotr Zieliński si skvěle poradil s dvěma obránci Černé Hory a nahrál na obsazeného Lewandowskiho. Ten nečekal a nahrál vedle sebe na nabíhajícího Kamila Grosickiho, který rozebrání hostující obrany dokonal - 2:0.

Polský výběr si zápas evidentně hodně užíval, ale trochu zapomněl na zadní vrátka. Toho málem využil Vladimir Jovović, kterému "namazal" Kamil Glik. Jovović však v zakončení selhal a ránu poslal hodně mimo! Chvíli poté po sklepnutí Bećiraje se do střely dostal Mirko Ivanić, ale ani on nebyl přesný.

Chvíli po změně stran původně aktivní tempo Polska ustalo a ani hostům se vpředu moc nedařilo. Především finální fáze byla něčím, co mu polská obrana jednoduše nepovolila. Po sklepnutí se ke střele na hranici vápna dostal Grzegorz Krychowiak, jenže ani tento zkušený záložník neprojevil moc přesnosti.

Už to začalo vypadat, že se skóre měnit nebude. Až v samém závěru utkání jsme se dočkali gólových hodů. V 79. minutě Mijušković vyhrál hlavičkový souboj ve vápně a nahrál tím vzduchdem na Stefana Mugošu. Ten střihl nůžkama a snížil - 2:1 a hosté cítili šanci.

O pouhé čtyři minuty později hosté vyronali! Fatos Bećiraj poslal krásnou přihrávku na volného Žarka Tomaševiće, který si se zakončením hlavu nijak nelámal! Jen o tř minuty později však ještě před chvílí oslavovaný Mijušković poslal hodně pomalou malou domů a tu zachytil Robert Lewandowski. Překonání brankáře Petkoviće zvládl až na dorážku, ale přeci.

A nebylo to všechno, protože o minutu později Jakub Błaszczykowski poslal centr před bránu a po aktivitě Roberta Lewandowskiho si ho do vlastní brány napálil mladík Filip Stojković - 4:2 pro Polsko. V závěru ještě břevno trefil Piotr Zieliński, ale na výsledku se již nic nezměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
veikko

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Knight_in_fire

4:2

Reagovat
Largo

Reagovat
Sw!fty

Tak ty si borec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele