Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
10.10.2017 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Nizozemsko - Švédsko 2:0

Nizozemcům podle očekávání ani vítězství nad Švédy nestačilo k radosti. Domácí by museli pokořit svého soka o sedm branek, aby mohli postoupit do play-off, ale výhra 2:0 byla v tomto případě hořkosladká. O oba góly se ještě během první půle postaral veterán Arjen Robben.

Už před zápasem bylo hodně náročné věřit Nizozemcům. K postupu totiž potřebovali porazit svého soka aspoň 7:0, protože kromě bodů byl jejich nepřítelem také rozdíl ve skóre. Nizozemci sice nakonec svého soupeře porazili a udrželi čisté konto, ale k postupu jim scházelo hned pět branek. K tomu také docela dost šancí, protože se nedalo řct, že by svého soupeře nějak válcovali.

V prvních minutách se k míči dostával velmi často zvláště Arjen Robben. Muž s jednou, ale o to úspěšnější kličkou, se dvakrát pokoušel svádět nerovný boj s urostlými obránci Švédů a operoval velmi blízko jejich výsostného území. Po patnácti minutách se Nizozemsko dočkalo. Victor Lindelöf totiž při snaze odkopnout balon trefil nešikovně vlastní ruku a sudí pískal. K balonu se postavil Arjen Robben a i když brankář Olsen vybral správnou stranu, na balon nedosáhl.

O pár chvil později se severský celek dostal do velké šance. Po přímém kopu Emila Forsberga se k hlavičce propracoval Marcus Berg, jehož zakončení brankář Jasper Cillessen chytal jen horko těžko. Po Akého přenesení hry se míče ujal Arjen Robben, jenž se opět vydal směrem ke středu hřiště. Byl ale zastaven pozorným obráncem Johanssonem.

Po třiceti minutách měli Nizozemci k dispozici volný přímý kop po faulu Larssona, jenže Ryan Babel namířil svůj technický obstřel těsně vedle! Stejný hráč poslal po pár minutách přízemní centr k zadní tyči, kam si seběhl osamocený Kenny Tete. Ten ale neměl moc štěstí ani přesnosti. A ránu Ryana Babela po parádním sólu nakonec brankář Olsen zkrotil.

Ryan Babel hrál ve velké pohodě a obránci Švédska si s ním často nevěděli rady. Stejně jako pět minut před koncem první půle, když poslal krásný centr do vápna. Tam stál číhající Arjen Robben a trefil se přesně - 2:0.

Nasázet Švédům pět branek za druhý poločas, to opravdu volalo po zázraku. Nizozemci ale dál hráli velmi sympatický zápas a projevovali se hodně aktivně. Po hodině hry se dobrou ranou prezentoval Wijnaldum, kterému sklepl balon do běhu Dost. Olsen byl ale připraven a na místě. Robben posléze kombinoval s Dostem a když se chystal na finální nahrávku, do akce se vložil Granqvist!

Patnáct minut před koncem spolu kombinovali Vilhena s Dostem a vysoký útočník se rozhodl pro dobrou střelu. Scházely jí milimetry! Švédsko směrem dopředu aktivní nebylo téměř vůbec, ale jeho obrana byla až na výjimky pozorná. Jednu z posledních střel si připsal hrdina Robben i s vědomím, že jeho celek si na mistrovství nezahraje.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Rarášek

Nic jiného než výhra, Hela Sverige!

Reagovat
smazaný uživatel

12: 0

NIZOZEMSKO nikdy viac!!!!!

Reagovat
EverlastD

7:0 im bude stačiť :-D

Reagovat
patrikhm

Nestačila by výhra, jako že vzájemnej zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 Robben 3x a jednou Promes. Za Švédsko dá Forsberg!!

Reagovat
smazaný uživatel

Staci tulipánům jen 1:0 ne???...vzajemne zapasy remiza tudiz vyhra i tesnim vysledkem jim zaruci postup do baraze?!!

Reagovat
smazaný uživatel

jinak za mě věřím víc švédům k postupu... zapas 02

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
r3

7:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele