Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
11.10.2016 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Německo - Severní Irsko 2:0

Úřadující mistři světa z Německa si v sobotu v Hamburku bez problémů poradili s malátným českým týmem a suverénně kráčí vstříc přímému postupu na světový šampionát do Ruska. Dalším protivníkem na cestě na mistrovství světa byl pro mužstvo Joachima Löwa výběr Severního Irska. Tedy soupeř důvěrně známý, neboť se spolu oba týmy potkaly v základní skupině letošního mistrovství Evropy.

Domácí mančaft od samého začátku střetnutí potvrzoval roli jednoznačného favorita a už ve čtvrté minutě mohli Němci vést. To se po dobrém centru Thomase Müllera mířícím do šestnáctky k balonu dostal Mario Götze a i přes malou výšku hlavičkou donutil McGoverna k pohotovému zákroku.

V tu chvíli se brankář Severního Irska ještě vytáhl, avšak o devět minut později už byl na další německý pokus, tentokrát z dílny Draxlera, jemuž opět přihrál aktivní Müller, krátký a mistři světa vedli 1:0.

Kdyby snad chtěl někdo o německé výhře v zápase pochybovat, z omylu ho bleskurychle vyvedl Sami Khedira. Jen čtyři minuty po německé vedoucí brance se totiž záložník Juventusu dostal v šestnáctce k balonu po hlavičce Toniho Kroose a na světě byl už dvougólový náskok domácích.

Už od oznámení zahajovací sestavy bylo patrné, že Němci k zápasu přistoupili velmi zodpovědně, když proti Severnímu Irsku vyběhla nejsilnější možná jedenáctka. V té udělal Jogi Löw o poločase první změnu, když hřiště opustil Özil a nahradil ho Ilkay Gündogan. Zraněními zmítaný talentovaný středopolař, jemuž kvůli zranění uteklo i letošní Euro, tak po mnoha měsících konečně oblékl reprezentační dres.

Ani on, ani jiný jeho spoluhráč však už ve druhém dějství žádný gól Němců nepřidal, a jelikož severoirští střelci mlčeli dnes večer zcela, rozešly se oba týmy s výhrou domácích o dvě branky.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
pawelFCB

4:0

Reagovat
HunterRomario

2:0.

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Noustress

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele