Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
06.10.2016 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Domácí Italy proti Španělsku spasil De Rossi

Už to vypadalo, že si španělský celek připíše v očekávaném souboji titánů tři body, ale domácí Italové se nevzdali. Na úvodní branku Vitola ze začátku druhé půle odpověděl před koncem utkání zkušený záložník Daniele De Rossi.

Dva hrdé národy, které za sebou mají množství skvělých utkání i trofejí, se znovu utkaly v honbě za třemi body. Tentokrát se hrálo na poli Italů, konkrétně na půdě vlajkové lodi Italů Juventus Stadium. Na dobře známé prostředí spoléhali hlavně hráči domácího Juventusu, kterých v sestavě Italů hraje stále dost i přes odchod Antonia Conteho. Mezi třemi tyčemi Buffon, v obraně zkušenost s mládím. Tradiční pětičlennou zálohu tvořili Florenzi, Montolivo, De Rossi, Parolo a De Sciglio.

Ani španělský celek nepostrádal hvězdy, třebaže takový Alvaro Morata jistě doufal v nasazení od první minuty. Hrálo se totiž na stadionu, kde trávil několik posledních let. Šanci ale místo něj dostal Diego Costa, kterého podporovala ofenzivní esa jako Silva, Vitolo, Koke nebo Iniesta. Před brankářem De Geou se objevili obránci Alba, Ramos, Piqué a Carvajal. Hvězda vedle hvězdy a nejeden fanoušek čekal velkou bitvu.

Od prvních minut hráli španělští hráči přesně to, co se od jejich pojetí fotbalu očekává už roky. Na lavičce sice seděl novic Lopetegui, ale hra se výrazně nemění. Španělé stále předvádí krátké kombinace, kterými vysilují protihráče a nutí jej běhat velmi často bez míče. Po přihrávce Carvajala hledal Koke ve vápně Davida Silvu, jenže toho zastavil Bonucci.

Hodně byl vidět také katalánský kouzelník Iniesta. Zkušený hráč si dvakrát narazil s Davidem Silvou a levačkou střílel z hranice vápna, jenže brankář Buffon byl včas připraven. Do akcí se často zapojoval také útočník Diego Costa, třebaže jeho primární úlohou je zakončování. To si ale španělští hráči předávali velmi často mezi sebou. První akcí proti původnímu "plánu" však bylo až střídání Jordiho Alby, který kvůli zranění musel ze hřiště.

Po pětadvaceti minutách jsme se dočkali spolupráce několika hvězd. Iniesta našel spoluhráče Ramose, ten ještě nahrával barcelonskému stoperovi Piquému. Jeho hlavičku ale vystihla další legenda na hřišti, brankář Gigi Buffon. Střídat poté museli i domácí, když se zranil Riccardo Montolivo a na plac byl vyslán ofenzivnější a pohyblivější záložník Bonaventura.

První půle obecně moc vzruchu nepřinesla a na větší akce jsme museli čekat až poté, co se hráči vrátí ze šaten. Španělé pokračovali v sériích krátkých nahrávek a narážeček, ale zkušení Italové si vzadu uměli poradit. Poctivě pracovali i krajní záložníci, kteří vydatně pomáhali trojici v obraně. Moc jim ale nepomohl brankář Buffon. Aby chyboval, to se příliš často nevidí. Po pasu Busquetse ale vyběhl proti Vitolovi a netrefil balon! Zkušený hráč Manchesteru City tak už měl úlohu hodně snadnou.

To jako by Italy probralo. Do střely se opřel smolař posledního Eura Graziano Pellé, který ale neuspěl. Po hodině hry se do šance dostal také zkušený útočník Interu Milán Eder, který se ale nacházel v ofsajdu. Pellého střídal Ciro Immobile, jehož forma musela španělské hráče trochu strašit. V lize mu to pálí a daleko k brance neměl ani po pasu od Florenziho. Ve skluzu ale netrefil balon dobře!

Pak se na známé hřiště dostal konečně i mladík Morata, který chtěl přidat pojistku. Hráči Juventusu se na něj ale dobře přichystali a moc ho nepouštěli k míči. Poté, co se na hrací ploše objevil i Andrea Belotti, se ofenzivní akce Italů zvýšily. A po zásluze se domácím podařilo srovnat. Belotti pronikl do vápna a byl podražen Sergiem Ramosem, ale sudí Felix Brych poprvé penaltu nepískal. Stalo se tak až po konzultaci s asistentem. K míči se postavil zkušený záložník De Rossi a rozjásal domácí tribuny!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Že by remíza.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele