Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
24.03.2017 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Itálie - Albánie 2:0

Itálie si bez větších potíží poradila s Albánií a vděčit za to může především dvojici De Rossi - Immobile. Zkušený záložník proměnil penaltu, načež jeho konkurent z římského Lazia přesnou hlavičkou navýšil skóre.

Itálie byla proti Albánii jasným favoritem a měla několik důvodů k oslavám. Mimo jiné to, že si svůj tisící soutěžní start připsal legendární Gianluigi Buffon. Trenér Giampiero Ventura mu vyhověl a před něj postavil hráče jako Barzagli, Bonucci, De Rossi nebo De Sciglio, zatímco do útoku se měli dostávat nějčastěji Insigne, Belotti a Immobile.

Hostující Albánie byla v Palermu jasným outsiderem, ale to v žádném případě neznamenalo, že by na hřiště vstupovala s poraženeckou náladou. Naopak byla ochotná vypustit duši, aby slavný celek potrápila. Od prvních minut se na hřiště dostali Memushaj, Ajeti, Hysaj, Strakosha nebo Cikalleshi s Bashou. A málem se mohli radovat jako první, neboť Cikalleshi hned v první minutě těsně minul bránu gólmana Bufona!

Italové se jen těžko dostávali do tempa a hodně jim pomohla situace z 11. minuty. Aktivního Andreu Belottiho totiž Memushaj zatáhl za dres uvnitř vlastnho pokutového území a sudí Slavko Vinčić okamžitě pískal penaltu! K ní se postavil veterán Daniele De Rossi a úspěšně začal naplňovat předzápasovou věštbu Francesca Tottiho - 1:0 pro Squadru Azzurru.

Na centr zkušeného rychlíka Candrevy se marně sápal dlouhán Andrea Belotti, Verrattiho pas zase zmařila obrana Albánie těsně před Immobilem. Toho hledal dlouhou nahrávkou bek Zappacosta, jenže obránci hostí byli opět pozorní. Ti sice nezaregistrovali pas, na nějž si nabíhal De Rossi, ale jeho prudká hlavička jen prolétla nad břevnem.

Pár minut před koncem atraktivní první půle se musel fanouškům Itálie připomenout brankář Strakosha, který v Itálii pracuje. Tentokrát vychytal pokus Belottiho, jenž mířil pod břevno! Roshiho pak na druhé straně vychytal dnes v pohodě chytající Buffon, takže do šaten odcházeli spokojenější domácí hráči.

Po změně stran neměl albánský celek zase tak moc příležitostí, protože Italové velmi dobře bránili své těsné vedení. Zajímavá situace naznala poté, co Ciro Immobile trefil ve vápně ruku obránce Ajetiho. Sudí ji však jako penaltovou neposoudil. Pak se do hry vložili nepokojní fanoušci Albánie, kteří svými detonacemi a dělobuchy přiměli několik reprezentantů k uklidňování situace, ale dokonce musel sudí na pár minut ukončit utkání!

Itálie se i po zahájení utkání pokoušela aktivně napadat svého soka a brankář Strakosha musel likvidovat ránu Antonia Candrevy. Ani dobrý výkon brankáře Strakoshy ale nestačil, protože Albánie inkasovala ještě jednou. Dvacet minut před koncem utkání se totiž po krásném pasu od Zappacosty prosadil Ciro Immobile, který hlavou navýšil skóre Italů - 2:0 pro domácí.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
veikko

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele