Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
09.10.2016 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Finsko - Chorvatsko 0:1

Překvapení se nekonalo, Finové doma padli s Chorvaty. Těm stačil v podstatě jen povedený start, který vyvrcholil vedoucím gólem zkušeného střelce Maria Mandžukiće. A protože na něj dalšími góly už nikdo jiný nenavázal, Chorvatsko si odváží cenné tři body.

Finové chtěli překvapit a uhrát doma s favoritem dobrý výsledek. Hosté přivezli několik hvězd, z nichž největší koncentrace se udál v záložní řadě. Do ní se poskládali Brozović, Badelj, Kovačić a Perišić, kteří podporovali vysunuté hroty Mandžukiće s Kramarićem. O tom, jak silný je současný výběr Chorvatů, svědčí i lavička. Jen na ní od začátku usedli hráči jako Čop, N. Kalinić nebo mladíci Rog s Jedvajem.

Finové museli bránit od prvních minut a zřejmě s tím počítali. Právě bránění se věnovali velmi intenzivně na trénincích a jejich snahy byly zcela evidentní - jako tým s maximálním vypětím sil se pokoušeli omezit nebezpečí Chorvatů a bránili velmi dobře. Po zisku míče se dopředu hnal Ivan Perišić, ale byl zdvojen. Gólu se hosté přeci jen dočkali, a zcela zaslouženě.

Daroval jim ho brankář Lukas Hradecky, který centr od Vrsaljka vůbec netrefil. K balonu se dostal Kramarić, který jej usměrnil do brány, ale ještě před brankovou čarou se jej dotkl zkušený Mario Mandžukić. Tomu v Juventusu Turín teď pšenka příliš nekvete, tak si to vynahrazuje alespoň v reprezentaci. Teď je ve formě, což po minulém hattricku dokázal i dnes - 1:0 pro hosty.

A tak plynul celý první poločas. Chorvati v poklidu kombinovali, nikam příliš nespěchali a kvalita byla jasně na jejich straně. Díky vstřelenému gólu mohli hrát v klidu a domácí se vlastně k ničemu pořádně nedostali. Když už Moisander hlavičkoval nebo když míč získal Kari Arkivuo a pálil, obránci Chorvatů se s ním vypořádali a brankář Subašić měl po starostech. Nemusel vlastně ani jednou do akce.

Rovněž druhý poločas se odehrával v podobném duchu. Chorvati drželi míč na svých kopačkách a dařilo se jim útočit. Míč poslal do vápna Marcelo Brozović a po hlavičce se musel ukázat brankář Hradecky, který tentokrát svou úlohu zvládl. Finové se přeci jen s přibývajícím časem stále častěji osmělovali a pokoušeli se o zvrat. Rozdíl mezi oběma týmy byl výsledkově minimální, třebaže na hřišti to vypadalo jinak.

Z levé strany pak odcentroval Jukka Raitala, ale u míče byl jako první Danijel Subašić, který se o míč postaral. V náručí brankáře Hradeckeho se balon ocitl po pěkném centru Brozoviće. Chorvati mohli navýšit skóre patnáct minut před koncem, když Andrej Kramarić pronikl do vápna a po krásné ráně se málem radoval. Jenže balon se odrazil od tyče zpět do hřiště! To byla největší šance druhé půle. Na výsledku už nezměnily ani příchody Kaliniće s Rogem.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
pawelFCB

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele