Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
01.09.2017 20:45 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Dánsko - Polsko 4:0

Hráči Dánska předvedli proti vedoucímu Polsku fantastický výkon a nakonec ho v domácím prostředí deklasovali vysoko 4:0, díky tomu výrazně oživili své naděje na účast v Rusku. Po cenném tříbodovém zisku zůstali na třetí příčce se třinácti body, za druhou Černou Horou zaostávají o skóre a na první Polsko mají manko tří bodů. V každém z poločasů vsítili dva góly, hosty tentokráte nespasil ani kanonýr Robert Lewandowski.

Dánové se mohli dostat do vedení už po necelých šedesáti sekundách hry, kdy z dobrých pětadvaceti metrů vypálil z voleje Thomas Delaney, jenže brankář Fabiański vytěsnil míč konečky prstů nad horní tyčku. Delaneyho chvíle přišla po čtvrthodině hry. Úvodní gól pátečního duelu vsítil po rohovém kopu Christiana Eriksena z levé strany, kdy si naběhl na hranici brankového území a poté prudkou hlavičkou pokořil bezmocného Fabiańskiho.

Náš severní soused mohl srovnat stav ve 24. minutě, avšak po dobré práci Lewandowského pálil obránce Piszczek z více jak pětadvaceti metrů nad břevno. O šest minut později zahrozil na druhé straně osamocený Andreas Cornelius, ale prostor tří tyčí netrefil. Dánové se dostali do dvoubrankového vedení ve 42. minutě, když se po zpětném centru Eriksena z pravé strany šestnáctky zjevil před Fabiańskim nikým neatakovaný Cornelius a chladnokrevně rozvlnil síť.

Definitivně rozhodnuto bylo po necelé hodině hry, třetí gól severského celku přidal Nicolai Jørgensen. Útočník nizozemského Feyenoordu se dostal k odraženému míči a z deseti metrů propálil vše před sebou. Gólový účet tohoto utkání uzavřel v 79. minutě Eriksen, jenž po nahrávce Larsena předvedl parádní krocený pokus z dvaadvaceti metrů a famózně zamířil ke vzdálenější konstrukci, Fabiański se jen naprázdno proletěl vzduchem.

Tři minuty před koncem mohl zaznamenat alespoň čestný úspěch Lewandowski, nicméně štěstí mu přáno nebylo a svou hlavou mířil nad horní tyčku. Dánsko již v pondělí zavítá na půdu Arménie a určitě bude chtít potvrdit dobrou formu, Polsko bude skládat reparát s Kazachstánem a nic jiného než tříbodový zisk nepřipadá v úvahu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

"I díky tomuto hattricku Polsko těsně vyhrálo 2:0"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele