Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
06.10.2017 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Chorvatsko - Finsko 1:1

Skupina I je zase o něco víc zamotaná, protože favorit v Chorvatsku neporazil návštěvu z Finska. Tím dal šanci třetí Ukrajině, která svůj úkol zvládla a rozdíl mezi nimi je již jen ve skóre. Domácí šli zaslouženě do vedení díky brance Maria Mandžukiće, jenže v samém závěru neuhlídali Pyryho Soiriho, který v 90. minutě srovnal!

Na svého soka nastoupili Chorvati v plné síle, takže od začátku jsme v utkání mohli vidět hvězdy jako Vrsaljko, Vida, Modrić, Rakitić, Brozović, Perišić nebo Mandžukić. Finové spoléhali na brankáře Hradeckyho a také na hráče jako Moisander, Hetemaj, Pohjanpalo nebo Skrabb. Chorvatsko bylo v úvodu mnohem aktivnější a Finové měli co dělat, aby jeho kombinace alespoň brzdili.

Málem inkasovali v 11. minutě, když se po zpětné nahrávce za vápno dostal ke střele obránce Matej Mitrović. Jeho bomba ale nebyla přesná a bránu minula. Chorvatsko chtělo kout železo, dokud bylo žhavé. O chvíli později se do míče opřel domácí Andrej Kramarić, ale ani jeho rána přesná nebyla. Do kombinace a následné střely se zapojilo také barcelonské eso jménem Ivan Rakitić.

Se svou troškou do mlýna přispěchal Ivan Perišić, jenže jeho centr do ohně nenašel nikoho ze spoluhráčů, jakkoli byl efektní. Finům vůbec nic nevycházelo a velmi často museli děkovat špatné nahrávce soupeře, protože jinak by snad ani na tři minuty neměli míč pod kontrolou. Jediným hráčem hostí, který se pohyboval v útoku, byl Joel Pohjanpalo, což nestačilo.

Kvalita byla na straně domácích zcela evidentní a Finsko nestíhalo rychlou rozehrávku ani napadat. Brankář Lukas Hradecky měl plno práce také po změně stran, když se do zakončení natlačil Mario Mandžukić. Jeho hlavička ale byla velmi nepřesná a Hradecky ji pokryl. Pozornost zkušeného brankáře vyzkoušel téměř ihned poté také Ivan Rakitić, který vůbec nemířil špatně!

Po jedné z ojedinělých akcí však málem hosté šokovali stadion v Rijece. Tim Sparv se totiž dostal k hlavičce a brankář Subašić měl co dělat, aby jeho pokus vyrazil! A opět platilo staré přísloví o tom, že je lepší šance proměňovat. O minutu později totiž domácí šli do rychlého protiútoku po pokaženém rohovém kopu hostí a před bránou volný Mario Mandžukić doklepl balon do sítě - 1:0!

Chorvatsko drželo balon na kopačkách a po klidnější fázi utkání se ke střele dostal mladý talent Neapole Marko Rog. Nebyl ve špatném postavení, ale rána se mu nepovedla. Deset minut před koncem se tempo hry opět začalo zvyšovat a hodně k tomu přispěl Teemu Pukki. Ten se sice dostal do zakončení hned dvakrát, ale obětavou hradbu domácích těl neprostřelil!

Když se zdálo, že Chorvati udrží vedení, v 90. minutě se vše pokazilo. Dlouhý nákop za obranu domácích našel mladý útočník Pyry Soiri a po deseti minutách na hřišti byl plný energie. Díky tomu se dostal k balonu dřív než obránci a prostřelil brankáře Subašiće - 1:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
veikko

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele