Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
31.08.2017 20:45 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Bulharsko - Švédsko 3:2

Švédové utržili svou druhou porážku ve skupině, přišli o průběžné vedení, a zároveň dostali na koně právě Bulharsko, které je reálně zpátky v boji o světový šampionát. Domácí potvrdili, že před vlastními fanoušky jsou těžko porazitelní, a i po čtvrtém zápase v Sofii zůstali stoprocentní. Rozdíl mezi oběma celky se smrsknul jen na jediný bod.

Svěřenci trenéra Petara Hubčeva v podstatě museli získat tři body, aby mohli ve zbývajících třech kolech skutečně usilovat alespoň o druhou barážovou pozici, a to se jim podařilo i bez obvyklého kapitána Svetoslava Drakova, jenž nebyl do reprezentace nominovaný. Dvakrát se podařilo Švédsku srovnat, Bulhaři však nakonec urvali tři body jedenáct minut před koncem.

Domácí vstoupili do utkání aktivně. Už v 6. minutě se centr Manoleva dostal až na zadní tyčku, kde se ocitl zcela nehlídaný Čočev, jenže ten z blízkosti na gólmana Olsena nevyzrál. Skórovat se podařilo až ve 12. minutě hlavou Manolevovi, kterého si hostující defenzíva nepohlídala, a u druhé tyčky po dlouhém pasu zleva od I. Popova snadno zacílil.

O pár chvil později mělo Švédsko velkou možnost korigovat, v 15. minutě si totiž dle názoru rozhodčího Tagliaventa počínal Kostadinov nedovoleně vůči Granqvistovi, jehož přidržel a povalil na zem v pokutovém území, jenže nařízenou penaltu Forsberg nasměroval do rukavic brankáře Ilieva a z dorážky se neprosadil ani Berg.

Vyrovnáno nakonec bylo ve 29. minutě. Augustinsson z rohového kopu našel svým centrem hlavu Lustiga, který usměrnil míč za záda Ilieva. Nicméně o čtyři minuty později Bulharsko znovu vedlo, I. Popov rozehrál standardku velmi dobře, jeho plachtící míč si vybral nabíhajícího si Kostadinova, a ten hlavičkoval za Olsena.

I čtvrtá trefa tohoto střetnutí byla vstřelena hlavou, Švédové se o ní postarali dvě minuty před přestávkou. Na hranici brankového území si nabíhal Berg, jenž poslal do sítě balón po centru z pravé strany od Lustiga. Druhé dějství bylo podstatně méně zajímavější, aspoň co se počtu vytvořených šancí na obou stranách týče.

Hosté zahrozili dvakrát z přímého volného kopu. Ten první z 59. minuty byl v nebezpečnější vzdálenosti pro brankáře Ilieva než ten druhý ze 67. minuty, přesto si bulharský muž v rukavicích poradil s oběma střelami Forsberga. V 79. minutě udeřilo naposledy Bulharsko, to když Čočev napřáhl zhruba z pětadvaceti metrů a zamířil přesně k tyči.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Balgari Junaci !!!!!! Samo taka !!! Jeb.. Svedsko

Reagovat
Rarášek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele