Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
25.03.2017 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Bulharsko - Nizozemsko 2:0

Překvapivý výsledek přinesl jeden ze sobotních zápasů kvalifikace na mistrovství světa v Rusku. Bulharsko si před domácím publikem vyšláplo na favorita z Nizozemska, který tak bude mít co dělat, aby mu po neúčasti na francouzském mistrovství Evropy neutekl další významný turnaj.

Vše začalo už v páté minutě, když se v šestnáctce prosadil Delev, jenž si poradil s nedůrazně bránícím Nizozemcem De Ligtem.

O čtvrt hodiny později se stejnému hráči povedlo vstřelit gól znovu. Znovu u toho byl stejný hráč hostí, jenž Delevovi dal dostatečný prostor ke střele, jenž skončila za zády nizozemského gólmana a Bulhaři vedli po dvaceti minutách hry už o dvě branky.

Těsně před koncem první půle pak přišla první vážnější akce hostujícího mužstva. Ve čtyřicáté čtvrté minutě přihrával do šestnáctky Klaassen na Baase Dosta, bývalý hráč Wolfsburgu a současný kanonýr portugalské ligy však balon poslal vedle pravé tyče.

Další příležitost alespoň na snížení skóre přišla až po návratu z kabin. V padesáté osmé minutě se povedenou střelou prezentoval Promes, jeho pokus však gólman domácích vyrazil na rohový kop. O čtyři minuty později tu byla další příležitost dua Klaassen - Dost, tentokrát si však oba jmenovaní role vyměnili a do zakončení se dostal útočník Ajaxu Amsterdam. Mihajlov však zasáhl a stále mířil k čistému kontu.

To se nakonec bulharskému brankáři podařilo udržet a domácímu mužstvu se tak v Sofii podařilo favorizované Nizozemce porazit 2:0 a připsat si cenné tři body do tabulky.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
veikko

1:0

Reagovat
vanGomm

dobrý odhad

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo momceta!!! 3 misto je nase:)

Reagovat
smazaný uživatel

ajde na drugoto mjasto

Reagovat
smazaný uživatel

Síce na konci si už chalani nevedeli ani poriadne prihrať, ale podstatný je dobrý výsledok, ktorý bulharský futbal potreboval ako soľ.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele