Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
03.09.2017 18:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Bělorusko - Švédsko 0:4

Švédsko si s domácím Běloruskem poradilo bez sebemenších potíží a jasně získalo tři body. Postarali se o to svými góly střelci Forsberg, Nyman, Berg a Granqvist, který zvýšil v samém závěru utkání na 4:0 pro hosty.

Švédsko se dnes večer ukázalo jako velmi silný a ofenzivně laděný celek. Hlavními tahouny útoku měli být Durmaz, Forsberg, Berg či Nyman a svou roli plnili obdivuhodně. Emil Forsberg se na pravé straně dostal k míči už ve druhé minutě a domácí měli štěstí, že jeho pas nenašel nikoho ze spoluhráčů. Aktivita byla jasně na kopačkách hostí. Další zajímavý projektil si připsal Jakob Johansson, který protáhl brankáře Černika.

Už v 18. minutě se poprvé měnilo skóre utkání. Emil Forsberg si naběhnul za domácí obranu, která zůstala stát téměř nehybně a nezaregistrovala protihráčův náběh. Forsberg si zpracoval balon na prsa, zbavil se brankáře Černika a poslal míč do opuštěné brány - 1:0 pro Švédsko.

Po pětadvaceti minutách tempo hry trochu opadlo, ale Švédsko opět zavelelo k útoku. Pomohli mu sami domácí hráči, protože obránce Sivakow neuhlídal míč a před dorážejícím hráčem zkoušel kličku. To mu nevyšlo, takže mu Christoffer Nyman balon vypíchl a pak mu zbývalo jen přehodit brankáře Černika - 2:0 pro Švédsko.

O chvíli později Emil Forsberg zahrával další standardní situaci a jeho krásný projektil zastavila tyč domácí brány! S domácím výběrem to minutu od minuty vypadalo hůř a hůř. Přesto se Bělorusko nevzdávalo. Anton Saroka ale v šanci neuspěl a hosté trestali. Deset minut před koncem první půle si další skvělý náběh za domácí obranu připsal Emil Forsberg, který zpracoval balon a posunul jej na Marcuse Berga. Ten už měl úkol jednoduchý a Švédsko vedlo o tři góly!

S Bělorusy to vypadalo hodně vážně. Ještě do konce první půle málem snížil Pavel Njachajčyk, jehož tvrdá rána prosvištěla jen kousek vedle tyče. A když už to málem vypadalo na gól, na brankové čáře míč vyrazil vracející se Robin Olsen, který tak zkazil radost domácího publika! Určitě se totiž bylo na co dívat.

Druhá půle začala v trochu nižším tempu. Z volného přímého kopu se pokusil vypálit Mikita Korzun, který ale neměl moc štěstí a jeho balon mířil vedle. Jimmy Durmaz posléze udělal kličku do vápna a vypálil, ale namířil svou ránu jen do obětavého obránce. Dvacet minut před koncem se do náběhu dostal Marcus Berg, který si obhodil svého strážce, ale se zakončením už to bylo horší.

Sedm minut před koncem museli domácí spolknout ještě jednu hořkou pilulku. Sjarhej Černik se při pokusu o bránění dotkl útočícího Nymana, který po chvíli běhu upadl. Sudí Stieler to viděl jako faul a odpískal pokutový kop. K němu se postavil Andreas Granqvist a zkušeně proměnil - 4:0 pro Švédy.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele