Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 6
06.09.2008 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ukrajina - Bělorusko 1:0

Ukrajině se podařilo odstartovat kvalifikaci vítězstvím, i když to dlouho vypadalo, že si Bělorusko odveze bod. Tři body favoritovi zajistil až v nastavení z penalty Ševčenko.

V prvním poločase měli překvapivě navrch hosté, jak v držení míče, tak v počtu šancí. Ukrajinský brankář Pjatov musel likvidovat střely Strachanoviče a Bulygy, z dálky to dvakrát neúspěšně zkoušel Kulči. Domácí zahrozili jen jednou, ale v šanci selhal Kaliničenko.

Do druhé půle domácí trenér Michajličenko poslal na hřiště Alexandra Alijeva a ten hru Ukrajinců troch rozhýbal. Bělorusové však dobře bránili, pustil domácí do jediné vážnější šance, v níž Nazarenko nevyzrál na gólmana Ževnova.

Už se zdálo, že hosté udrží bezbrankovou remízu, ale nakonec se jim to nepodařilo. Andrej Čuchlej ve vápně zahrál rukou a sudí nařídil penaltu. K té se postavil střídající Andrej Ševčenko, překonal Ževnova a zajistil svému týmu tříbodový start.

Ve středu jede Ukrajina do Kazachstánu, Bělorusko čeká duel v Andoře.

Autor: Petr Starý / uefa.com

Komentáře (1742)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele